Mindscape, Microids en PlayMagic hebben samen aangekondigd dat de langverwachte remaster van de cult-klassieker XIII uit zal komen op 10 november, op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Eerder al was deze releasedatum van de XIII remake per ongeluk gelekt, doordat de gelimiteerde fysieke versie van de game werd getoond op de gamepagina van Amazon Spanje. Het nieuws is nu dus officieel bevestigd!

De gelimiteerde fysieke versie van de XIII remake bevat de game in een metalen hoesje met een uniek dubbelzijdig design, drie kaarten waarop artwork te zien is en een aantal gouden wapens die in de game zelf te gebruiken zijn. Daarnaast bevat deze editie ook de digitale soundtrack van de game.

XIII is een first person shooter, dat oorspronkelijk in 2003 uitkwam op PC, PlayStation 2, Xbox en Gamecube. De game kenmerkt zich door de grafische stijl, waarbij sprake is van kleurrijke cel shading; de game ziet er hierdoor handgetekend uit. In de game kruipt de speler in de rol van Thirteen, een getalenteerde soldaat die lijdt aan geheugenverlies. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de president van de Verenigde Staten heeft vermoord. De speler wordt gewond wakker op Brighton Beach, met als enige aanknopingspunten een sleuteltje en een mysterieuze tatoeage naast je sleutelbeen dat luidt “XIII”. Het is aan de speler om antwoorden te zoeken en het mysterie omtrent de vermoordde president te ontrafelen, alsook jouw eigen verleden.

De stem van XIII is ingesproken door de Amerikaanse acteur David Duchovney, bekend van onder andere The X-Files en Californication. Verder is de game gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripreeks.

De remake brengt ook iets nieuws met zich mee. Het is nu ook mogelijk om je vrienden uit te dagen met de split-screen multiplayer modus.

Hoewel de game destijds ontwikkeld en uitgegeven werd door Ubisoft, lijkt de game nu in handen te zijn van Playmagic en Microids. De oorspronkelijke releasedatum stond vorig jaar gepland voor een release in november, maar is nu dus een jaar opgeschoven. Een concrete reden voor het uitstel werd destijds niet bekendgemaakt. Vermoedelijk was er meer tijd nodig om de remake te ontwikkelen.

De remake van XIII zal op 10 november uitkomen op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Bekijk hier de gameplay trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.