Goed, exploderende katten hoe kan een kaartspel als dit nu geschikt zijn voor de leeftijd van 7+, mensen die van katten houden en knallen, en laserstralen en soms ook geiten? Dit kaartspel is ontstaan naar aanleiding van een idee dat op Kickstarter is gekomen. Doordat veel mensen dit idee hebben gesteund is deze op de markt gekomen en ik heb hem voor jullie mogen testen.

Het interessantste aan Exploding Kittens is dat het in 2 minuten te leren is en in 15 minuten te spelen. Dat staat tenminste op het doosje. Toch vond ik persoonlijk de basis nog een beetje te magertjes om het spel meteen te snappen. Kan natuurlijk aan mij en mijn medespelers liggen. Het is ook de bedoeling dat je het spel leert spelen door het te gaan spelen, snap je? De handleiding is geen boekwerk en geeft wel snel duidelijk weer hoe het te spelen is. Ik heb de Nederlandse versie mogen ontvangen, handig met een jongedame die inmiddels zelf kan lezen.

Exploding Kittens is geschikt voor 2-5 spelers. Als je twee decks hebt kan je tot een maximum van 9 spelers gaan. In totaal zijn er 56 kaarten en is het doel dat iedereen weggespeeld gaat worden (door een ontploffing!) En er eentje overblijft, die dan ook meteen de winnaar is. Om te zorgen dat je niet ontploft heb je een ontmantel kaart. Iedere speler krijgt er eentje maar dan moet je er voor zorgen dat je hem zolang mogelijk blijft houden. Toch wil ik even benadrukken dat ik de tekst ‘dood’ niet heel fijn vind om te lezen met jonge kinderen erbij. Wij kiezen ervoor om te gaan voor kapot, stuk, of af te zijn.

De kaarten zijn voorzien van leuke afbeeldingen en de teksten zijn veelal hilarisch. Hier thuis hebben we het spel gespeeld met drie personen waarbij de jongste 8 jaar oud is. Mijn dochter vond de plaatjes fantastisch en de teksten ook leuk. Ook de speelwijze is voor jonge kinderen makkelijk vast te houden, het gaat snel en zo kan je de nodige potjes achter elkaar spelen.

Naast de leuke afbeeldingen en teksten is het de bedoeling om toch tactisch te gaan spelen. Naast de zogenaamde ontmantelkaart heb je nog de mogelijkheid om de kaarten van de pakstapel in te zien, kaarten af te pakken en kan je je medespelers toch leuk tegenwerken. Zorg er in elk geval voor dat je iets achter de hand hebt voor je de Exploding Kitten kaart pakt.

Het spel is een idee van Elan Lee (XBOX, ARGs), Matthew Inman (The Oatmeal) en Shane Small (XBOX, Marvel). In 2015 zijn ze met dit spel op Kickstarter terecht gekomen en is gesteund door maar liefst 219.000 mensen! Omdat Exploding Kittens in een fijn klein doosje zit is hij makkelijk mee te nemen. Deze gaat dus ook met ons mee op vakantie. Koop jouw versie van Exploding Kittens bij Bol.com voor €19,95.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.