Nog maar een maandje en dan kunnen met de highlight op gamegebied van deze zomer aan de slag: Paper Mario: The Origami King! Inmiddels heeft Nintendo een nieuw filmpje naar buiten gebracht met meer info over de game. Ga er dus lekker voor zitten en verheerlijk je alvast op wat we allemaal van deze toffe game kunnen verwachten.


17 juli is de dag dat Paper Mario: The Origami King uitgebracht zal worden. De eerste run op een game sinds de lancering van Animal Crossing: New Horizons (op Nintendo Switch-gebied dan). In het nieuwste filmpje dat naar buiten is gebracht rondom de release duiker we dieper in op de bijzondere spelmechanieken en de papieren van vrienden van Mario. Het kasteel van Prinses Peach is overgenomen door origami. De plotselinge verschijning van Olly de Origami-koning heeft de wereld in chaos gestort. Een nieuw avontuur in de Paper Mario- serie is begonnen! Aan Mario de taak om het kasteel van Peach terug te winnen. Hij zal hiervoor op een nieuwe reis rond de wereld moeten en op zoek moeten naar vijf enorme linten die vanaf het kasteel van Peach naar beneden rollen. Een lentebos, een berggebied, een landhuis vol ninja’s, een ondergronds rioolgebied, een woestijnoase; er staat Mario genoeg uitdagingen te wachten in prachtige omgevingen.

Om je doel(en) te behalen dien je machtige papiertechnieken te gebruiken en zo help je Mario om nieuwe paden te ontvouwen en nieuwe gebieden te ontdekken.  Ontrafel bijvoorbeeld de geheimen van een oude ruïne, trotseer wilde rivieren,  sta in de schijnwerpers of speel zelfs een heuse quiz (ja, echt!). Niets is te gek in Paper Mario: The Origami King.

Maar… waar zou Mario zijn zonder vrienden? Inderdaad, nergens! Dit keer zijn de bondgenoten nét even anders en zijn het zelfs in eerdere avonturen je vijanden geweest. Om te beginnen heb je Olivia, zij is Mario’s vaste reisgenootje. Echter… is zij wel de zus van de evil koning Olly. Gelukkig staat zij wel aan jouw kant en helpt je om diverse obstakels te overwinnen. Op je reis ontmoet je bijzondere personages, waaronder een Bomb-omb met geheugenverlies en een Magikoopa met een voorliefde voor schoonmaken. Dit klinkt toch al te heerlijk?

De gevechten in de nieuwste telg van Paper Mario zijn in 360 graden en vinden plaats in een ringvorminge arena. Je gaat de strijd aan in een ring (doet mij een beetje aan Pokémon denken) en voert zo turn-based gevechten met een twist uit. Wellicht dat ik hier persoonlijk iets minder fan van ben, maar wellicht dat mijn mening meteen verandert wanneer de game in mijn handen ligt. Een groep Toad’s staat voor je klaar, wanneer Mario dreigt aan de druk te bezwijken. Eindbazen zijn er in de vorm van kantoortuig, bijvoorbeeld kleurpotloden, plakband en elastiekjes. Lijkt onschuldig zou je denken, maar niets is wat het lijkt!

Als laatste is er nog info over side-quests: onderzoek verdachte plekjes om verborgen voorwerpen te vinden, strooi snippers om scheuren te repareren of Toads uit de kreuk te helpen of speel minigames voor in-game beloningen. Verveling is onmogelijk deze zomer.

Het volledige 5-minuten durende filmpje kun je hier terugkijken:

Kun je niet wachten tot 17 juli, pre-load Paper Mario: The Origami King dan nu alvast in de Nintendo eShop.

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.