Eerder dit jaar werd de nieuwe actie-RPG Mortal Shell uit het niets aangekondigd, door uitgever Playstack. Op enkele screenshots na en een omschrijving, was er nog vrij weinig bekend over de game, maar tijdens de PC Gaming Show liet de game eindelijk wat van zich zien. Er werden namelijk voor het eerst gameplaybeelden getoond van de Souls-achtige RPG. Daarnaast is er ook een nieuwe trailer uitgegeven voor Mortal Shell.

Mortal Shell moet een diepe actie-RPG worden, dat zowel het gezonde verstand als de weerbaarheid van de speler op de proef stelt. Compromisloos, authentiek en angstaanjagend mooi zijn de kernwoorden van de game. Het gevechtssysteem is strategisch en onvergeeflijk. Je zult nieuwe technieken moeten leren, die je kunt verkrijgen door zogenaamde “Mortal Shells” van verslagen krijgers. De speler wordt hierdoor aangemoedigd een eigen speelstijl te ontwikkelen. Verder zal de game bestaan uit een non-lineaire campaign, waarbij sprake is van diepgaande upgrade-mogelijkheden, en angstaanjagende, uit de kluiten gewassen eindbazen.

In de game word je wakker als een lege huls, in een gebroken en wereld waar de restanten van de mensheid aan het verdorren en rotten zijn. In opdracht van de mysterieuze Dark Father, word je er op uit gestuurd, om in dit verdorde landschap verborgen heiligdommen te ontdekken. Je zult hierbij sterke en indrukwekkende vijanden tegenkomen en moeten verslaan.

In de gameplayvideo is duidelijk de invloed te zien van de Dark Souls-games, zoals bijvoorbeeld de rode healthbars en groene staminabars die te zien zijn. Echter, Mortal Shell heeft ook iets compleet unieks te bieden. Je kunt op voorhand niet kiezen in welke klasse je wilt spelen. Dit wordt namelijk bepaald door de eerder genoemde “Mortal Shells” van verslagen krijgers die je draagt.

De game wordt geproduceerd door de in 2017 opgerichte studio Cold Symmetry. Er is nog weinig bekend over deze nieuwe studio, maar het team bestaat uit slechts 15 man die, naar eigen zeggen, veteranen uit de game-industrie zijn.

Een concrete releasedatum is er helaas nog niet. Mortal Shell staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar en moet uit gaan komen op PC (Epic Games Store) en PlayStation 4 en Xbox One. Via de officiële website van Mortal Shells kun je je inschrijven voor de gesloten bèta.

Bekijk hier de eerste gameplaybeelden:

Bekijk hier de nieuwe trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.