Eind vorig jaar werd het eerste seizoen van The Witcher uitgebracht op Netflix. Een groot succes was dat en het is dan ook niet gek dat al kort daarna het tweede seizoen in productie ging. Hoewel de serie door zowel critici als kijkers goed beoordeeld is, werd er wel geklaagd over de structuur van de serie. De episodes van The Witcher ontvouwen zich namelijk niet op een chronologische manier. Dit zorgde bij veel kijkers voor veel verwarring. Eerder liet showrunner Laura S. Hissrich in een Ask Me Anything-draadje op Reddit weten dat de structuur van het tweede seizoen anders zou gaan zijn. Dit is nu officieel bevestigd in een interview met The Wrap. Daarin geeft zij aan dat alle personages in het tweede seizoen van The Witcher in dezelfde tijdlijn bestaan.

De reden voor de verschillende verhaallijnen was om zowel de korte verhalen van Geralt te kunnen vertellen, maar ook om tegelijk Ciri en Yennefer te introduceren, ze onderdeel te laten maken van de serie en de kijker kennis met hen te laten maken. Deze verhalen gebeuren niet tegelijkertijd, dus er moest met verschillende tijdlijnen gespeeld gaan worden. Het heen en weer gereis tussen verschillende tijdlijnen door veel nieuwe fans als verwarrend ervaren. Goed nieuws dus voor kijkers die geen fan waren van de structuur van het eerste seizoen, er zal dit keer sprake zijn van maar één tijdlijn.

Hissrich geeft aan dat dit de mogelijkheid geeft om op een andere manier met tijd te spelen, wat het verhaal betreft. Er zal nu gebruik worden gemaakt van flashbacks, maar ook flash-forwards, waardoor tijd op een compleet andere manier geïntegreerd wordt. Dit was niet mogelijk in het eerste seizoen, vanwege de verschillende verhaallijnen.

Daarnaast zal in seizoen twee onder andere het verleden van de witharige monsterjager Geralt centraal staan en wordt hier dieper op ingegaan. “Geralt zal teruggaan naar zijn oorsprong en de kijker zal ontdekken hoe hij geworden is zoals hij nu is,” aldus Hissrich. Om de relatie tussen Geralt, Ciri en Yennefer echt te kunnen begrijpen, moeten we eerst de witchers leren kennen en de familie waarin Geralt is opgegroeid. We zullen in het tweede seizoen dus ook kennis gaan maken met andere witchers, zoals Geralts mentor Vesemir, en Eskel, Coen en Lambert.

Ondanks dat de productie en het filmen van het tweede seizoen in februari van start was gegaan, werd het al snel noodgedwongen gepauzeerd door het Coronavirus dat de wereld inmiddels al maanden teistert. Echter, het ziet er naar uit dat de productie binnenkort weer van start zal gaan. De studio waar de serie gefilmd werd, Arborfield Studios, is namelijk begin juni weer opengegaan. Wanneer de opnames weer precies verdergaan is nog niet bekend.

Het tweede seizoen van The Witcher staat gepland voor 2021. In de tussentijd zal er de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf verschijnen.

© NETFLIX

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.