Het eerste seizoen van de nieuwe serie The Witcher is nog maar net uitgekomen op het immens populaire streamingplatform Netflix, maar er is nu al sprake van een tweede seizoen. Sterker nog, showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft door middel van een Tweet laten blijken dat de productie van het tweede seizoen zelfs al van start is gegaan.

In deze Tweet geeft Lauren S. Hissrich aan dat zij haar familie in Los Angeles weer moet achterlaten en dat valt haar zwaar. Ze eindigt de Tweet met de woorden “op naar The Witcher S2!” Dat er een tweede seizoen komt van The Witcher is echter geen verrassing. Eerder liet de showrunner al weten, wederom via Twitter, dat de serie verlengd was voor een tweede seizoen.

Hoewel de serie door zowel critici als kijkers goed beoordeeld is, werd er wel geklaagd over de structuur van de serie. De episodes van The Witcher ontvouwen zich namelijk niet op een chronologische manier. Dit zorgde bij veel kijkers voor veel verwarring. Mocht je bekend zijn met de boeken en de personages, dan zal het niet heel verwarrend zijn geweest, maar stap je de serie in zonder enige voorkennis, dan is het goed opletten geblazen. Door enthousiaste fans zijn er verschillende overzichten gemaakt, als hulpmiddel voor de door elkaar lopende tijdlijnen in de episodes. Zelfs Netflix is uitendelijk met een officieel overzicht van de tijdlijnen gekomen.

Pas op, dit overzicht kan spoilers bevatten, mocht je de serie nog niet bekeken hebben.

In een Ask Me Anything-draadje op Reddit is Laura S. Hissrich dieper ingegaan op de kritiek omtrent de structuur van de serie. Zij geeft aan dat zij niet gedacht had dat kijkers zoveel moeite zouden hebben met de verschillende tijdlijnen in de serie. Zij had zelfs gehoopt dat dit één van de meest controversiële elementen van de serie zou gaan worden. Laura S. Hissrich vond het belangrijk dat de korte verhalen van Geralt verteld werden in het eerste seizoen, maar om ook tegelijk Ciri en Yennefer onderdeel te laten maken van de serie en de kijker kennis met hen te laten maken. Deze verhalen gebeuren niet tegelijkertijd, dus er moest met verschillende tijdlijnen gespeeld gaan worden. In seizoen twee zal de structuur anders worden aangepakt; het zal meer lineair zijn. De paden van de personages zijn immers samengekomen aan het einde van het eerste seizoen, waardoor de verhalen nu ook samenlopen.

De precieze releasedatum van het tweede seizoen van The Witcher is nog niet bekend, maar zeker is wel dat we nog tot 2021 moeten wachten.

© NETFLIX/THE WITCHER/REDDIT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.