En we gaan verder met dag 21 van de 30 Days Pokémon challenge. Vandaag gaan we het hebben over bad guys ofwel slechteriken uit de Pokémon spellen.

Elke film en serie bevat een bad guy die de hoofdpersoon dwarsboomt en dat daardoor het verhaal aantrekkelijker maakt. Zo ook in elk Pokémon spel, serie en film. Een enkeling of een groep slechteriken. Persoonlijk heb ik geen favoriet hierin, maar ik vind wel belangrijk dat in het verhaal uitgelegd wordt hoe en waarom ze zo zijn. Ze moeten wel in het verhaal goed verwerkt zitten. Bij de laatste uitgebrachte Pokémon spel Sword en Shield vond ik dit erg slecht uitgewerkt. Vind ik persoonlijk. Echt heel erg jammer, een gemiste kans. 

Maar gelukkig kennen we ook goede slechteriken die wel een goed rol hebben gekregen in het verhaal. Mijn all time favorite blijft toch wel Team Rocket. Wie kent hen nou niet? De stoere Jessie,  de ijdele James en de pratende kat Meowth die altijd overal en waar Pikachu proberen te vangen maar toch telkens mislukt. 

In ieder seizoen komen ze terug met andere Pokémon, die ook weer een leuke rol spelen. Zo kennen we Wobbuffet die ongevraagd uit de Poké Ball komt. Of Jessie’s Mimikyu een hekel heeft aan Ash’s Pikachu. Prachtige verhalen en dat brengt echt dat beetje extra’s in de serie. Het zou echt een grote gemis zijn als zij niet meer terugkeren.

Wie is jouw favoriete bad guy(s)?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.