Tijdens de Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas, heeft Alienware (subdivisie van Dell) hun nieuwe innovatie binnen de gamingwereld laten zien. Ze zijn namelijk van plan een nieuwe handheld gamingconsole op de markt te gaan brengen. Voor nu schuilt de handheld nog achter de naam Concept UFO. Dit zal waarschijnlijk niet de daadwerkelijke naam van de handeld worden; het betreft namelijk enkel nog een prototype. Op het eerste gezicht lijkt de Concept UFO erg op de Nintendo Switch. Alienware geeft echter aan dat de overeenkomsten alleen bij het uiterlijk van de handheld blijven. Zelf noemt het team van Alienware de handeld een “handheld gaming PC”.

Zoals op de afbeelding te zien is, bezit de Concept UFO over twee joy-cons die vastgeklikt kunnen worden aan het scherm. Net als wat we van de Nintendo Switch gewend zijn dus. De Concept UFO is echter een slag groter dan de Switch; het scherm heeft namelijk een diagonaal van 20,32 cm (8 inches). Het scherm van de Nintendo Switch heeft daarentegen een diagonaal van 15,74 cm (6,2 inches). Alienware is daarnaast ook voor een duurzamer materiaal gegaan; de handheld is gemaakt van aluminium in plaats van kunststof.

Het grootste verschil met de Nintendo Switch is echter het besturingssysteem. De Concept UFO maakt namelijk gebruik van Windows 10. Met deze informatie is het dan ook niet gek dat Alienware hun nieuwe product een handheld gaming PC noemt. Je zou zelf je hele Steam-bibliotheek kunnen openen op de handheld en dus al je games op zak hebben. Een ambitieus project dus!

Helaas is er nog geen informatie bekend over de precieze specificaties en wanneer het uiteindelijk product beschikbaar wordt gesteld voor de consument. De Concept UFO is namelijk nog enkel een prototype en zit nog in de ontwikkelingsfase.

Benieuwd naar de hele presentatie van Dell/Alienware? Zie hier wat zij te zeggen hadden op CES 2020. Een voorproefje van Concept UFO is te zien vanaf 39:39 min.

© DELL/ALIENWARE

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.