Pikachu! Gebruik bliksemaanval!” Een van de aanvallen die Ash regelmatig roept naar zijn Pikachu tijdens een gevecht. Op dag 22 beantwoord ik de vraag: Wat is mijn favoriete Pokémon aanval? Heb jij een favoriet?

Elke Pokémon kan maximaal 4 aanvallen bij zich dragen. Deze aanvallen kunnen aanvallend (dus schade brengen aan de tegenpartij), zichzelf verdedigen of support moves zijn.  Het is fijn als een Pokémon een goede mix heeft met verschillende soorten aanvallen. Ik weet niet hoeveel aanvallen er bestaan in de Pokemon World. Heel veel blijven, worden nieuwe toegevoegd maar soms verdwijnen er een paar. Het verschilt per generatie. 

Dark Pulse aanval op Lillipup – Bron afbeelding: bulbapedia.bulbagarden.net

Ik heb wel een paar favorieten moves. Dark Pulse is een krachtige aanval waarbij een donkere aura naar de tegenstander wordt gevuurd. Deze aanval kan alleen vaak aan Dark-type Pokémon geleerd worden. Daarnaast vind ik Will-o-Wisp een handige support move. Het doet de tegenstander Burned-status geven waardoor de fysieke aanvallen zwakker worden en elke beurt verliest de tegenstander een deel van zijn HP (healing points). Deze move kan door vele Pokémon geleerd worden, maar voornamelijk door Ghost- en Fire-Pokémon. 

Wat is jouw favoriete Pokémon aanval?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.