Pokémon Sword & Shield is nog maar net uit en The Pokémon Company International maakt al bekend dat er twee expansion packs uitkomen dit jaar. Nieuwe omgeving en nieuwe Pokémon worden aan de game toegevoegd.

In de speciale Pokémon Direct van 9 januari maakten de makers van Pokémon bekend dat Pokémon Sword & Shield twee uitbreidingspakketten krijgen The Isle of Armor en The Crown Tundra. Trainers kunnen hun avontuur in de Galar regio verder gaan beleven in deze nieuwe content.

The Isle of Armor

The Isle of Armor staat gepland voor eind juni 2020. In deze uitbreiding gaan de trainers op pad naar dit bijzondere eiland of Armor. Het is een gigantisch eiland met een prachtige omgeving die nog niet eerder in Galar te zien is. Bruisende stranden, bossen, moerassen, grotten en zandduinen zijn er hier te vinden. Daarnaast zijn er vele Pokémon die op dit eiland hun thuis hebben gevonden en in aller vrijheid hier wonen.
Er is zelfs een dojo te vinden die gespecialiseerd is in bijzondere trainingsmethoden. Trainers en hun Pokémon kunnen hier trainen om nog sterker te worden.

The Crown Tundra

In het najaar van 2020 zal The Crown Tundra uitbreidingspakket verschijnen. Deze DLC speelt zich af in de besneeuwde wereld van The Crown of Tundra. Dit gebied kenmerkt zich door een schitterend zilverkleurig landschap. In dit ijskoude gebied met grillige winterse bergen leven de mensen in kleine gemeenschappen waar men elkaar goed vertrouwd. Trainers krijgen de opdracht van een bepaald persoon in het spel, hij zal zich benoemen tot de leider van het team, om de gebieden van dit koude, bevroren eiland te gaan verkennen. Trainers kunnen hier Pokémon ontdekken die alleen tijdens de Max Raid Battles te zien zijn.

Galarian Slowpoke

In Galar zijn regionale vormen van bepaalde Pokémon terug te vinden, zoals Ponyta en Mr. Mime. Deze vormen hebben zich aangepast aan de unieke omgeving van één specifieke regio en hebben een andere verschijning dan die van dezelfde soort wanneer deze in andere regio’s ontdekt zouden worden.
Tijdens deze presentatie is bekend geworden dat er een Galarian Slowpoke aan de game is toegevoegd. Nadat je de game hebt geüpdatet ga dan naar het treinstation in Wedgehurst en praat met de nieuwe trainer. Battle met de level 12 Slowpoke en vang hem met een Poké Ball.

In beide uitbreidingspakketten bevatten nieuwe Pokémon, nieuwe personages, nieuwe items en kledingstukken die spelers hun personage kunnen optimaliseren.

De expansion packs The Isle of Armor (juni 2020) en The Crown Tundra  (najaar 2020) zijn nu in de voorverkoop gegaan voor 29,99 euro. Voor meer informatie ga naar de officiële Pokémon-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.