Iedereen heeft een favoriete dier. Het kunnen grote dieren zijn zoals een olifant, giraffe of walvis. Maar kleine dieren zijn ook geliefd; een muis, roodborstje of konijn. Daarom luidt de vraag van dag 21 van de Pokémon challenge als volgt: Welke Pokémon is gebaseerd op jouw favoriete dier?

Wist je trouwens dat de makers van Pokémon hun inspiratie uit de natuur en dierenrijk halen? Leuk toch! Zo is bijvoorbeeld Mudkip gebaseerd op een axolotl , Sunflora op een zonnebloem en Hippopotas op een nijlpaard. Regelmatig maken ze uitstapjes naar dierenparken en natuurgebieden om nieuwe inspiratie op te doen voor nieuwe Pokémon. 

Terug naar de vraag vandaag. Ik vind dit best een lastige vraag. Ik ben gek op dieren. Zeehonden, lama’s, nijlpaarden, koala’s…noem maar op. Maar in het bijzonder vind ik uilen fascinerend. Prachtige vacht. Mooie, intrigerende ogen. Ik kan uren naar ze kijken. Er zijn twee Pokémon die op uilen gebaseerd zijn in de Pokémon World. Dat zijn Hoothoot en Noctowl (evolutie van Hoothoot). Het zijn tweede generatie Pokémon die je voornamelijk ‘s nachts tegen kan komen, omdat uilen nachtdieren zijn. Niet heel origineel, maar wel leuke Pokémon.

Welke Pokémon is gebaseerd op jouw favoriete dier?  

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.