De productie van het tweede seizoen van The Witcher-serie op Netflix is inmiddels al een tijdje geleden van start gegaan en we zijn natuurlijk gruwelijk benieuwd welke personages we kunnen verwachten en wie hen zal vertolken. Natuurlijk zullen hoofdpersonen Henry Cavill (Geralt), Freya Allan (Ciri), Anya Chalotra (Yennefer) ook weer van de partij zijn, maar we gaan ook kennismaken met nieuwe personages.

Inmiddels is er ook al een aantal acteurs bekendgemaakt die we gaan zien in het tweede seizoen van de serie. Zo is vrij recentelijk eindelijk dan bekendgemaakt wie de rol van Vesemir zal gaan vertolken. Er werd eerder gespeculeerd en gehoopt dat Star Wars-acteur Mark Hamill de rol van Geralts mentor op zich zou nemen. Hamill zelf leek er zelfs ook warm voor te lopen, ondanks dat hij niet bekend was met de wereld van The Witcher. Echter, de rol van Vesimir zal niet worden vertolkt door Hamill, maar door de Deense acteur Kim Bodnia. Hij is vooral bekend om zijn rol in de Deense misdaadserie The Bridge.

Een andere acteur die inmiddels zijn aangekondigd voor het tweede seizoen van The Witcher, is Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju. Hij zal de rol van Nivellen vertolken; een vervloekte man uit Redania. Dit personage is afkomstig uit één van de korte verhalen uit het boek The Last Wish.

Verder zullen we in dit seizoen ook kennismaken met andere Witchers. Zo zal Eskel vertolkt worden door Thue Ersted, zien we Yasen Atour als Coen en zal Paul Bullion Lambert spelen. Andere rollen die inmiddels zijn ingevuld, zijn Vereena (gespeeld door Agnes Bjorn), Lydia (gespeeld door Aisha Fabienne Ross) en tovenares Francesca Finadabair (gespeeld door Mecia Simson).

Met deze lijst zijn inmiddels de meeste hoofdpersonages voorzien van een acteur of actrice die hen gaat vertolken, maar enkele sleutelfiguren ontbreken nog. Zo ben ik persoonlijk erg benieuwd naar wie de spion Dijkstra zal gaan spelen. Verder lijken er ook nog personages compleet te ontbreken, waaronder tovenares Philippa Eilhart.

Het tweede seizoen van The Witcher staat gepland voor 2021. In de tussentijd zal er de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf verschijnen.

© NETFLIX / CD PROJEKT RED / HBO

Written by

LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.