Joehoe!!!! Toen ik me vrijdag stierlijk zat te vervelen op Instagram kwam er ineens een story van Borderlands voorbij en toen bleek dat dat de aankondiging voor Steam was deed ik een ieniemienie rondedansje.

Er is best wel wat commentaar geweest op het feit dat Borderlands 3 een Epic Exclusive werd. Met name het idee dat een platform zichzelf dingen toe-eigent die voorheen breed te spelen waren. Uiteraard zijn er altijd games die alleen voor Nintendo, alleen voor PlayStation of Xbox te verkrijgen zijn, maar die zijn er ook specifiek voor gemaakt. Borderlands was altijd op meerdere platforms te spelen en dat Epic zich het langverwachte vervolg voor PC-spelers toe-eigende viel bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Er ontstond toen een soort verdeling van mensen die besloten om te wachten tot de game ook op andere platforms beschikbaar zou zijn en de mensen die echt niet konden wachten. Een paar keer heb ik op het punt gestaan om de game toch maar aan te schaffen, maar ik heb het niet gedaan. Waarom? Tja, eigenlijk omdat de reviews wat gemengd waren en ook omdat ik weinig zin had om een spel op zo’n exclusieve manier te spelen. Ik heb weinig behoefte om zulke dingen te ondersteunen, want ik vindt dat gamen breed beschikbaar moet zijn voor iedereen. Ik wilde de game liever op mijn PC spelen dan op een console, kwestie van voorkeur natuurlijk, dus dan maar even wachten.

Inmiddels heeft de games wat updates gehad en zijn de problemen bij de release verholpen. Hopelijk betekent dat een strak lopende game op Steam en kan ik dan misschien eindelijk genieten van het vervolg? Misschien ben ik een zeurkous dat ik niet mee wil doen met het hele Epic Exclusive verhaal, maar ieder zijn ding natuurlijk. Ook prima als je wel op Epic hebt gespeeld en niet kon wachten, dan ben je misschien wel een grotere fan dan ik. Ach en zelfs nu zijn mensen nog zuur dat ze het ‘nu pas’ op Steam uitgeven. Je kunt niet iedereen tevreden houden mensen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.