Het Witchernieuws blijft maar binnenstromen. Met het eerste seizoen van de Netflixserie The Witcher achter de rug en het tweede seizoen in productie, ziet het er naar uit dat Netflix nog meer Witcher voor ons in petto heeft. Het (inmiddels bevestigde) gerucht gaat namelijk dat Netflix van plan is een animatiefilm te maken, rondom de witharige gemuteerde monsterjager. De naam van de film luidt The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Al eerder schreef de Witcherfansite Redanian Intelligence over geruchten dat er een animatiefilm uitgebracht zou worden. De film zou tussen het eerste en tweede seizoen van de serie moeten worden uitgebracht, ging het gerucht. Uitvoerend producent Tomek Baginski lichte in een Pools interview al een puntje van de sluier op met de volgende woorden: “we zijn plannen aan het maken om een aantal verschillende interessante verrassingen uit te brengen, tussen de seizoen. Wat het precies is, ga ik nog niet zeggen.”

Iets concreters dan dit hadden we voorheen nog niet, rondom dit gerucht, tot nu toe! The Witcher: Nightmare of the Wolf is namelijk aangemeld op de Writers Guild of America (WGA), wat een organisatie is die duizenden scenarioschrijvers vertegenwoordigt.

Het script van The Witcher: Nightmare of the Wolf zal geschreven worden door Beau DeMayo, zoals te zien is in de screenshot. DeMayo is ook verantwoordelijk geweest voor de derde aflevering (‘Betrayer Moon’) van het eerste seizoen van The Witcher. Daarnaast zal showrunner Lauren S. Hissrich ook weer van de partij zijn. De studio die zich hierover zal ontfermen, is Studio Mir. Zij zijn bekend van onder andere The Legend of Korra.

Netflix zelf heeft ook inmiddels door middel van een Tweet bevestigd dat de geruchten kloppen en dat er een The Witcher-animatiefilm in de maak is:

Vermoedelijk zal Henry Cavill de stem van Geralt inspreken, maar er is nog niets bevestigd. Wel is opgevallen dat Cavill niet aanwezig was bij vele promotionele evenementen rondom de release van The Witcher, wat kan suggereren dat hij al met dit project van start is gegaan.

Het is niet de eerste keer dat Netflix zoiets uitbrengt tussen seizoenen van series. Zo heeft het streamingsplatform al eerder voor de serie Marco Polo een korte film uitgebracht, genaamd Marco Polo: One Hundred Eyes.

Het eerste seizoen van The Witcher is nu te bekijken op Netflix. Het tweede seizoen staat gepland voor 2021.

© REDANIAN INTELLIGENCE/NETFLIX/CD PROJEKT RED/ANDRZEJ SAPKOWSKI/WGA

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.