Vandaag is het 4 februari, de dag waarop De Sims alweer 20 jaar oud is. Wie kan je dan beter aan het woord laten dan Rosana van SimsNetwork! Zij leerde haar vriend kennen via een Sims community en ik ben blij dat ze haar gameliefde met ons wil delen, zeker omdat we beide één en dezelfde liefde hebben.. De Sims!

Maak dus kennis met Rosana of Rosie van 35 en haar partner Wouter van 34 jaar, en wonen sinds 2007 samen in Eindhoven. Ze zijn getrouwd en hebben 3 zoons; Seth (12), Quinn (4) en Levi (2). Rosana is een designer, ze maakt o.a. websites, illustraties, knuffels, stickers, agendavullingen, 3D prints. Eigenlijk maakt ze gewoon wat ze leuk vindt. Daarnaast heeft ze een Sims fansite (SimsNetwork) waarvoor ze custom content maakt. Ook tekent/schildert en craft ze graag. Wouter is Software Engineer en gaat in zijn vrije tijd graag programmeren.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
We hebben elkaar niet in een game leren kennen, maar wel via een games community, namelijk The Sims! Ik heb sinds 2000 allerlei The Sims fansites gehad. Sinds 2004 heb ik een fansite genaamd SimsNetwork / SimsNetwerk. Mijn focus ligt echt op het maken van downloads, maar ik bouw ook graag, maak wallpapers, schrijf artikelen, neem ook video’s op en ik stream ook allerlei games.

Wouter is sinds 2001 webmaster van The Sims Zone. Deze website was voorheen ook al in de lucht, maar onder een andere naam. Zijn focus heeft wel altijd op nieuws gelegen. Door onze fansites vielen we op bij Electronic Arts/Maxis, en we werden zodoende uitgenodigd bij pers- en fan events. Daar hebben we elkaar in het echt leren kennen.

Wat deed de vonk overslaan?
Toen ik Wouter voor het eerst zag vond ik hem wel al meteen leuk, maar ik was sowieso niet beschikbaar in die tijd. Daarnaast dacht ik eerst dat ik gewoon heel erg van hem onder de indruk was. En toen ik wel doorhad dat ik hem leuk vond, dacht ik dat het nooit wederzijds kon zijn. De vonk sloeg de eerste keer over toen we elkaar voor het eerst zagen, maar daarna echt toen we bijna een jaar later naar de E3 gingen.

Hoe is de eerste ontmoeting tot stand gekomen?
In juni 2005 waren we weer allebei uitgenodigd bij Electronic Arts om De Sims 2: Nachtleven te komen bekijken en vragen te stellen aan een developer van het spel. Na afloop van de presentatie ging de hele groep discobowlen. Terwijl ik mijn bowlingschoenen aan het aandoen was, kwam Wouter op me af en die begon een praatje. Awkward als ik was, was het gesprek heel snel klaar.

Wouter benaderde mij en zei, jij bent toch Rosana? Hij wist dus wie ik was! Toen ik had bevestigd dat ik het inderdaad was stelde Wouter zichzelf voor, en hij vertelde dat hij had gezien dat ik me had aangemeld op zijn (Spore) fansite. Wij hadden naast onze Sims fansites ook Spore fansites. Maar daarna was het gesprek heel rap klaar. Ik was verlegen en had op dat moment geen idee wat ik moest zeggen. En de gespreksstof bij Wouter was toen ook even weg. Dus dat was dat.

Maar naderhand zagen we elkaar wel steeds vaker, telkens op events. En we maakten altijd wel een praatje. Na verloop van tijd gingen we ook in privésfeer afspreken (met een groep vrienden), omdat het gezellig was. We wisselden ook e-mailadressen en onze MSN contactgegevens uit, zodat we ook buiten de events om konden praten. Er ontstond eerst wel een vriendschap, maar achteraf bleek dat we elkaar al vanaf het begin leuk vonden.

In januari 2006 vroeg Wouter of ik mee wilde naar de E3. Hij wist dat ik ook interesse had om te gaan, en het leek hem een goed idee om samen te gaan, want dan konden we in de kosten besparen, en het was ook leuker. Zo gezegd zo gedaan, wij gingen in mei 2006 een week naar LA, waarvan 3 dagen naar de E3. We deelden een hotelkamer, want dat was gewoon veel goedkoper maar ook gezelliger. Tijdens rustige momenten op de E3, op de dagjes weg in LA en ‘s avonds als we op de hotelkamer waren, hadden we het over wat we allemaal hadden gezien, maar ook over dingen die er speelden in ons leven op dat moment, en onze dromen voor de toekomst. We ontdekten dat we heel veel gemeen hadden. We gingen ook nog samen naar Disneyland en Hollywood. De vonk sloeg die week hard over. En enkele dagen na terugkomst in Nederland waren we officieel samen.


Hoe is het in grote lijnen verder gegaan tot op de dag van vandaag?
In 2007 gingen we in Limburg samenwonen en kregen we onze eerste zoon. Daarna heeft manlief zijn studie afgemaakt en ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen. We zijn toen ook nog verhuisd naar Eindhoven. Daarna is ons gezin verder uitgebreid met nog twee zoontjes. Onze zoons houden ook heel erg van games. De oudste heeft een eigen PC voor games. De andere twee mogen soms op de consoles/tablets spelletjes spelen. In 2017 zijn Wouter en ik ook nog getrouwd. Onze bruiloft had ook een Sims thema en er waren veel Sims vrienden te gast. Door de jaren heen zijn we nog vaak naar pers/fan events geweest, evenals GamesCom enz.

Spelen jullie nu nog games samen?
We spelen tegenwoordig nog steeds veel games. Mijn interesses liggen nog altijd heel erg bij The Sims, maar ik speel ook graag Stardew Valley, Minecraft, Anno, Runescape. Vooral simulatie- en strategiegames. Wouter houdt ook heel erg van simulatie, strategie, city builders enz, hier en
daar wat platform games, maar hij speelt zelf bijna geen Sims meer. Wel spelen we samen Sims tijdens de streams. Hij speelt vooral Anno 1800 op het moment.

We spelen soms samen een single player game tijdens streams. Soms spelen we samen ook multiplayer games; Unravel, Minecraft, Anno, Worms etc. We spelen niet de typische (shooter) multiplayer games samen. Maar we gamen wel altijd naast elkaar, ook gezellig!

Hebben jullie nog een bepaalde game op jullie wishlist staan?
Op mijn wishlist op dit moment staat Ooblets, maar die is helaas nog niet uit. Verder zou ik graag nog een keer een Switch willen met daarop Animal Crossing (New Horizons). Wouter kijkt heel erg uit naar Oddworld Soulstorm.

Wat zou je graag voor Valentijn willen hebben?
Ik heb eigenlijk geen idee wat ik voor Valentijnsdag zou willen. Ik hoef niet per se iets. Maar chocola is altijd goed haha! Voor Wouter maak ik altijd een leuk kaartje.

Wil je nog iets kwijt?
Een berichtje voor Wouter:

<3²

Meer weten over Rosana of haar Sims website, check dan ook nog even de volgende links:
* Twitch
* Youtube/snwgames
* Youtube/simsnetwork

Foto: privébezit

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.