Respawn Entertainment heeft door middel van een livestream een nieuw personage aangekondigd voor hun populaire battle royale-game Apex Legends. Even zag het er naar uit dat het nieuwe personage Forge zou gaan worden, maar Respawn heeft al snel korte metten met hem laten maken. Forge hebben ze namelijk laten vermoorden door Revenant. Laatstgenoemde zal dan ook daadwerkelijk het nieuwe personage worden van het aankomende nieuwe seizoen dat Assimilation gaat heten. Daarnaast heeft Respawn Entertainment ook aangekondigd het één en ander te veranderen met de komst van het nieuwe seizoen.

Bij de aankondiging, heeft Respawn laten weten dat Forge een charismatisch nieuw personage zou zijn en dat hij zijn zogenaamde Shatter Gauntlets gebruikt om zijn tegenstanders tot onderwerping te meppen. Het is ook het eerste personage die een fictionele sponsor heeft; Forge is namelijk al vijf keer Hyper Fighting Fedaration kampioen geworden en wordt gesponsord door Hammond Robotics. Om deze backstory helemaal af te maken en het personage nog meer tot leven te laten wekken, hebben ze Forge een interview laten geven. Hier loopt het echt slecht met hem af en wordt hij om zeep geholpen door Revenant:

Revenant is een personage dat, volgens Respawn, geconsumeerd wordt door haat en geobsedeerd is met wraak. Hij gebruikt zijn onnatuurlijke vaardigheden om op zijn vijanden te jagen en de dood te tarten.

Het vierde seizoen brengt naast dit nieuwe personage uiteraard ook een nieuwe battle pass met zich mee. Meer dan honderd exclusieve voorwerpen, waaronder legendarische skins, Apex Packs, laadschermen, Music Packs, zijn met deze battle pass vrij te spelen.

Er zal ook een nieuw wapen geïntroduceerd worden: de Sentinel. Dit is een bolt-action scherpschuttersgeweer dat een speciaal oplaadmechaniek tot zijn beschikking heeft. Dit geeft spelers de keuze om direct een kogel af te vuren, of om het wapen op te laten laden om zo nog meer schade aan te richten.

Naast het nieuwe wapen en de nieuwe battle pass, zal de map ook wat veranderingen ondergaan. Wat deze veranderingen precies gaan zijn, blijft nog een verrassing.

Om hun trouwe fans te bedanken, zullen er met de komst van het vierde seizoen ook inlogcadeautjes worden gegeven. Log je in op de game in de eerste week (4 t/m 11 februari) van het vierde seizoen, dan krijg je onderstaande in-gamecadeautjes:

  • Year 1 Origami Flyer charm
  • Year 1 Loyalty badge
  • 10k XP voor je eerste match van de dag (elke dag beschikbaar)

Apex Legends is gratis verkrijgbaar voor PC (Origin), PlayStation 4 en Xbox One. De battle pass is met in-gamevaluta aan te schaffen. Seizoen vier Assimilation gaat 4 februari van start.

Zie hier de lanceertrailer:

© RESPAWN ENTERTAINMENT/ELECTRONIC ARTS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.