Het is weer eens tijd voor een nieuwe Star Wars game en dit keer gaan we de lucht in met Star Wars: Squadrons.

Er gingen al wat geruchten rond dat er wat aan zat te komen, dus EA zal ongetwijfeld snel gehandeld hebben en kondigden zondag even een trailer aan en zie hier het resultaat!

In Star Wars: Squadrons draait het uiteraard om de luchtgevechten, want op de grond hebben we het nu wel gezien toch? Luchtgevechten zijn wel onderdeel geweest van Star Wars Battlefront, maar deze volledige game zou zich moeten onderscheiden. In Fleet Battles, de 5v5-multiplayer modus, ben je onderdeel van een squadron met vier andere piloten. Je bent onderdeel van de Imperial Fleet of van de New Republic en gaat natuurlijk niet zomaar de lucht in. In de instructieruimte bespreek je samen de tactiek, zodat je de flagship van je tegenstander succesvol kunt neerhalen. Als je liever gaat voor ‘hoe meer hoe beter’ kun je gaan voor Dogfights waarin je met je team zoveel mogelijk tegenstanders neerhaalt. Multiplayer kun je uiteraard online doen, maar je kunt ook een vaste squad vormen waarmee je natuurlijk goed op elkaar ingespeeld raakt.

Daarnaast is de multiplayer crossplatform te spelen, waardoor je met vrienden met elke console beschikbare console kunt spelen. Dat betekent dat PlayStation 4, Xbox One, PC en VR samen kunnen spelen. Als ik heel eerlijk ben, ben ik wat huiverig voor VR. Waarom? Omdat ik dan denk ik niet kan blijven staan en misschien wel een beetje misselijk wordt. Laat ik dat mooi aan mijn man over terwijl ik lekker in mijn stoel zit.

In de trailer zien we onder andere Y-Wings, U-Wings, X-Wings, TIE Fighters, TIE Interceptors en TIE Reaper fighters, maar iets zegt me dat er nog veel meer keuze zal zijn. Ik hoop alleen niet dat dit op dezelfde manier als Star Wars Battlefront gaat gebeuren, waarbij spelers geld moeten steken in het uitbreiden van het arsenaal om te kunnen winnen. Dat zou ik wel echt een dikke vette bummer vinden. Maar EA heeft inmiddels zijn lesje wel geleerd, toch? I have a bad feeling about this… Wel zullen er veel cosmetische opties en aanpassingen voor de gameplay zijn via beloningen en bonussen die je krijgt door de game te spelen. Spelers kunnen promoveren, waarmee je wapens, rompen, motoren en schilden kunt verdienen. Mocht je je schip dan nog steeds niet mooi vinden, dan kun je ook nog het uiterlijk van je cockpit of het exterieur aanpassen en vergeet niet je piloot te matchen.

Tot slot is er nog een singleplayer-modus met een origineel verhaal met een diverse cast, originele personages en zelfs cameo’s van bekende gezichten uit het mega grote Star Wars Universum. Het verhaal speelt zich af na de Battle of Endor wanneer de Rebel Alliance de Death Star II heeft vernietigd. Tijdens de singleplayer maak je kennis met de mechanics van de game en leer je hoe het is om piloot te zijn in zowel de plaats van de Vanguard Squadron van de New Republic als de Titan Squadron van de Galactic Empire.

Ja het klinkt wel echt heel bruut en de beelden zijn wel onwijs gaaf, maar ik ben snel enthousiast als het Star Wars betreft. We moeten nog wel eventjes geduld hebben, want de game komt 2 oktober pas naar de (digitale) winkels. De game kan wel alvast worden gepre-orderd voor €39,99. Mocht je meer willen weten, check dan even de website of zet de trailer tot 2 oktober op repeat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.