De aankondiging kwam uit het niets, maar uitgever Playstack heeft een nieuwe actie-RPG onthuld dat zal worden gemaakt door de nieuw opgerichte studio Cold Symmetry. De game gaat Mortal Shell heten en zou compromisloos, authentiek, angstaanjagend mooi moeten gaan worden. Een andere belangrijke eigenschap van deze toekomstige game, is dat het voortbouwt op de meedogenloze tradities van de Souls-games.

In de game word je wakker als een lege huls, in een gebroken en wereld waar de restanten van de mensheid aan het verdorren en rotten zijn. In opdracht van de mysterieuze Dark Father, word je er op uit gestuurd, om in dit verdorde landschap verborgen heiligdommen te ontdekken. Je zult hierbij sterke en indrukwekkende vijanden tegenkomen en moeten verslaan.

Mortal Shell staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar en moet uit gaan komen op PC en PlayStation- en Xbox-consoles. Laatstgenoemde suggereert dat de game voor zowel de huidige generatie consoles zal worden uitgebracht, als de nieuwe. Voorheen was de game intern bekend onder de projectnaam Dungeonhaven.

Volgens de beschrijving op de website gaat Mortal Shell een diepe actie-RPG worden, dat zowel het gezonde verstand als de weerbaarheid van de speler op de proef stelt. Het gevechtssysteem is strategisch en onvergeeflijk. Je zult nieuwe technieken moeten leren, die je kunt verkrijgen door zogenaamde “Mortal Shells” van verslagen krijgers. De speler wordt hierdoor aangemoedigd een eigen speelstijl te ontwikkelen. Verder zal de game bestaan uit een non-lineaire campaign, waarbij sprake is van diepgaande upgrade-mogelijkheden.

Tijdens de aankondiging zijn enkele features van Mortal Shell bekendgemaakt, zo biedt het spel zogenaamde “shells” van verslagen krijgers waar de speler een beroep op kan doen om nieuwe technieken te leren en een eigen speelstijl te ontwikkelen. Verder zal er sprake zijn van een non-lineaire campaign, diepgaande upgrade-paden en angstaanjagende, uit de kluiten gewassen eindbazen.

De game zal worden geproduceerd door de in 2017 opgerichte studio Cold Symmetry. Er is nog weinig bekend over deze nieuwe studio, maar het team bestaat uit slechts 15 man die, naar eigen zeggen, veteranen uit de game-industrie zijn.

Via de officiële website van Mortal Shells kun je je inschrijven voor de geslotenbèta. Wanneer deze precies van start gaat is echter nog niet bekend.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer:

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.