De Zuid-Koreaanse uitgever Kakao Games en ontwikkelaar Krafton hebben aangekondigd een nieuwe naam te hebben voor hun aankomende game Ascent: Infinite Realm. De game is officieel hernoemd naar Elyon, waarvoor je een stuk minder punten zou krijgen bij Scrabble, in tegenstelling tot zijn voorganger. Volgens de uitgever en ontwikkelaar past deze naam beter bij de nieuwe richting die zij ingaan met deze game en het kerndesign hiervan.

De nieuwe naam Elyon zou een gevoel van avontuur, en daarbij het ontdekken van een nieuwe wereld, moeten opwekken. Daarnaast verwijst Elyon ook naar de gelijknamige portals die de game bevatten. Spelers gaan in de MMORPG de strijd aan met deze portals, om zo de wereld te laten domineren door hun gekozen factie.

De naamsverandering brengt ook een hoop werk met zich mee. Zo heeft de ontwikkelaar een groot deel van de inhoud van de game moeten aanpassen en voegen ze nieuwe inhoud toe, op basis van feedback die ze verkregen hebben via bètatests in Azië. De omgeving waar de game zich afspeelt en het achtergrondverhaal zijn daarnaast ook aangepast naar de stijl die past bij Elyon.

De game speelt zich af in een wereld van magische technologie. Spelers kiezen een factie waarvoor ze zullen strijden en navigeren in een mystieke wereld vol ontdekkingen. Er is sprake van een uitgebreide character build met talloze opties die aangepast kunnen worden. Hierdoor zal geen enkele personage hetzelfde zijn. De kern van het gevechtssysteem is overgegaan van tab-targeting naar een meer dynamische en op vaardigheden gebaseerde, vrije vorm van vechten.

Elyon heeft op het moment nog een concrete releasedatum voor de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Echter, het staat nog wel op de planning om de game uit te geven via Kakao Games. De game zal in ieder geval uitkomen voor PC.

Laatstgenoemde is bekend van de populaire MMORPG-game Black Desert Online.

© KAKAO GAMES / KRAFTON

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.