Het volgende deel in de Resident Evil-franchise zal volgend jaar, in 2021, worden uitgebracht op de nieuwe generatie consoles en PC. De game wordt ontwikkeld en uitgegeven door Capcom en zal Resident Evil Village gaan heten. Dat wordt weer gruwelen!

Tijdens het digitale Future of Gaming-evenement van PlayStation dat 11 juni plaatsvond, kondigde ontwikkelaar en uitgever Capcom de horrorgame aan. Resident Evil Village is daarmee inmiddels al het achtste deel in de populaire Resident Evil-serie. De game is momenteel nog in ontwikkeling en zal worden gebouwd op de eigen RE Engine van Capcom, die eerder werd gebruikt voor levendige gameplay-ervaringen in geliefde eerdere Resident Evil-games, zoals Resident Evil 7 biohazard, Resident Evil 2 en Resident Evil 3, maar ook games als Devil May Cry 5.

In combinatie met de nieuwe generatie consoles en de technologie die zij met zich meebrengen, zal de RE Engine de horror-ervaring van Resident Evil Village naar een nog hoger niveau tillen. Grafisch gezien zal de game realistischer en gruwelijker dan ooit zijn.

In de eerste cinematische onthullingstrailer laat Capcom al iets van de spannende nieuwe setting en verhaallijn zien van Resident Evil Village. Deze gloednieuwe verhaallijn speelt zich een paar jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil 7 biohazard af. Ethan en zijn vrouw Mia leiden een vreedzaam bestaan op een nieuwe locatie, waar zij vrij zijn van de nachtmerries uit hun verleden. Althans, dat denken ze. Net als ze samen hun nieuwe leven willen opbouwen, overkomt hen weer een ramp. Chris Redfield, de legendarische held uit de Resident Evil-franchise, die al eerder verscheen in RE7, zoekt het echtpaar weer op en maakt daarmee een eind aan hun vredige bestaan. Ethan komt hierdoor weer in een geheel nieuwe nachtmerrie terecht.

Spelers kruipen dan ook in de huid van Ethan en gaan op onderzoek uit naar de mysterieuze nieuwe verschrikkingen. Tijdens deze beklemmende reis zullen spelers moeten vechten voor elke ademteug, terwijl ze worden opgejaagd door de verdorven vijanden die het met sneeuw bedekte gebied bevolken.

Dankzij de kracht van een nieuwe generatie consoles zal de wanhopige strijd om te overleven zenuwslopender dan ooit worden, met nóg meer realisme en aangrijpende momenten, terwijl spelers ook op de rustige momenten nooit weten welke nieuwe gruwelen hen nog te wachten staan.

Resident Evil Village verschijnt in 2021 voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X. Een precieze releasedatum is helaas nog onbekend.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Resident Evil Village.

© CAPCOM

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.