Het regent aankondigingen voor nieuwe games! Zo was er afgelopen weekend de Xbox Games Showcase en Ubisoft Forward. Daarnaast vond ook de PC Gaming Show plaats, wat dit jaar de tiende editie was. Ook hier zijn een hoop nieuwe games aangekondigd en deze editie was misschien wel de grootste van allemaal, met wel 70 trailers en 15 nieuwe onthullingen. We hebben een aantal van deze op een rijtje gezet.

Killing Floor 3

Killing Floor 3 is het volgende deel in de legendarische co-op actie/horror FPS-serie. Het is het jaar 2091, 70 jaar na de gebeurtenissen in Killing Floor 2, en megacorp Horzine heeft het ultieme leger voortgebracht: een gehoorzame horde bio-engineerede monsters genaamd Zeds. Het enige dat tussen deze helse creaties en de toekomst van de mensheid staat, is de rebelse schurkengroep die bekend staat als Nightfall. In deze intense first-person shooter kruipen spelers in de huid van een Nightfall-specialist, waarbij ze hun krachten bundelen met maximaal vijf teamgenoten, terwijl ze zich een weg banen door een door oorlog geteisterde, dystopische toekomst, meedogenloze golven van Zeds overleven, nieuwe vaardigheden ontgrendelen en het ultieme arsenaal opbouwen.

Island of Winds

Island of Winds is een actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het 17e-eeuwse IJsland, waarin je speelt als Brynhildur, de Balanswachter die bemiddelt tussen onze wereld en bovennatuurlijke krachten. Met stealth, puzzels en gevechten is dit landschap niet zo stil als het in eerste instantie lijkt.

Gunboat God

Word het ultieme vechtfregat in Gunboat God, in deze stijlvolle shoot-em-up-game dat zich afspeelt op een schip, en ontdek een geheel nieuwe kijk op de term ‘golfgebaseerde gevechten’. Spelers gaan de zee op, in een snelvurende kanonneerboot en kunnen honderden quests voltooien. De game combineert strategisch denken met een dwangmatige ‘one-more-go’ gameplay-loop en super stijlvolle beelden.

Aloft

Aloft is een een coöp-sandbox-survivalgame, die zich afspeelt in een wereld vol drijvende eilanden. Tijdens de PC Gaming Show heeft ontwikkelaar Astrolabe Interactive aangekondigd officieel samen te werken met Funcom als uitgever van de game.

DEATHSPRINT 66

DEATHSPRINT 66 speelt zich af in een dystopische spelshow en combineert de snelle actie van te voet racen, met de bloederige gevolgen van een dodelijke hindernisbaan. Tijdens de PC Gaming Show werd een nieuwe trailer onthuld, waarin voor het eerst gameplay werd getoond.

Reka

Ontdek in Reka een magisch avontuur als een ambitieuze Slavische heks, die door het platteland reist met een huis dat kippenpoten heeft. Spelers kunnen tijdens hun avontuur dit bijzondere huis verder opbouwen, aanpassen en uitbreiden, met volledige creatieve vrijheid. Nieuw decoratieve items kunnen worden vrijgespeeld door missies te voltooien.

Hotel Galactic

Hotel Galactic is een gezellige managementgame, geïnspireerd op de films van Studio Ghibli. Bouw de toeristenbestemming van je dromen, houd toezicht op je personeel en verenig ze om een ​​eigenzinnige familie bij elkaar te brengen, en maak nieuwe vrienden terwijl je deze nostalgische wereld verkent.

Copa City

Voetbalfans opgelet, Copa City is de eerste voetbal tycoongame en de trailer toont een eerste blik op alle logistiek die komt kijken bij het runnen van een stadion op een wedstrijddag. Beheer menigten, zitplaatsen, adverteerders en echte voetbalclubteams.

Lorn Vale

Lorna Vale is apocalyptische role-playing-game van Gritty Games en plaatst je in de schoenen van een overlevende, die schuilt in de met zand bezaaide woestenij en vervallen ruïnes van een mislukte wereld. Maak moeilijke keuzes in deze systeemgestuurde game, vol procedureel gegenereerde gebeurtenissen.

Ale Abbey

Ale Abbey is een managementsimulatie-game, waarin alles draait om het brouwen van bier en het runnen van een klooster. Houd het moreel van je brouwers hoog, kom in de goede gratie van je plaatselijke heer en koop bandieten om om winst te maken.

Generation Exile

Generation Exile is een turn-based city-builder dat zich afspeelt aan boord van een generatiesterrenschip. In plaats van steeds meer natuurlijke hulpbronnen te delven om aan de behoeften van je bevolking te voldoen, heb je alleen wat je hebt meegenomen. Herbouw de kwetsbare ecosystemen van het schip voordat het het einde van zijn reis bereikt. Procedureel gegenereerde personages en verhaallijnen zorgen ervoor dat elke reis – die honderden jaren beslaat – uniek is.

Worship

Omarm je duistere kant en trek de gewaden van een cultist aan terwijl je langzaam de wereld overneemt, in Worship. Teken met je bloed en voer bloedrituelen uit om vijanden en uitdagingen op je pad te overwinnen. Verricht de vreselijke daden van je god om beloond te worden met nog krachtigere tovenarij. Het kan allemaal in deze game.

Streets of Fortuna

Gebruik je verstand om de gegenereerde chaos in de straten van Fortuna te overleven. Het is een free-roaming sandbox-game, waarbij de speler begint als straatrat en kan uitgroeien tot handelaar, priester, smokkelaar, alchemist, spion of misschien ooit een leider die de Overlord kan verdrijven.


De PC Gaming Show van 2024 staat onder andere in z’n geheel op YouTube, voor degenen die de show willen terugkijken:

Naar welke game kijk jij het meeste uit?

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.