Op 10 juni was er weer een Ubisoft Forward en daarin werden best wat toffe dingen getoond. Tijd voor een overzicht. Te beginnen met de langverwachte, maar toch ook al wat bekritiseerde eerste open wereld Star Wars game Star Wars Outlaws.

Star Wars Outlaws

Met ruim 10 minuten aan beeldmateriaal geeft Ubisoft ons een kijkje in de game die 30 augustus naar PC, PlayStation 5 en Xbox komt. We zien hoofdpersonage Kay Vess en maatje Nix op een illegale markt, terwijl ze onderweg is naar haar schip. Handelaren horen bij verschillende gildes en hoe beter jouw relatie met het gilde, hoe beter de deals die je kunt sluiten. Ze leggen uit door goed te verkennen je experts kunt vinden die van belang kunnen zijn tijdens missies. Ze bieden je nieuwe skills, zoals de Gunslinger in deze preview. Hiervoor moet Kay Vess naar de Cantina in Mos Eisley op Tatooine. We krijgen daarmee gelijk een preview van de galaxy far far away. Het ziet er wel heel tof uit en de opzet doet wel wat denken aan bijvoorbeeld Starfield. Iedere planeet heeft een eigen systeem om te verkennen met verschillende missies zoals het verdedigen van schepen. Met mazzel levert het ook nog wat credits op. Tijdens de preview zien we natuurlijk nog veel meer toffe beelden en ik ben wel echt een Star Wars fan, dus count me in! In een apart artikel gaan we nog wat verder in op deze game.

XDefiant Season 1

Deze free-to-play first-person shooter kwam op 21 mei 2024 op de (gratis) markt en had in de eerste 2,5 uur al meer dan een miljoen unieke gebruikers. Logisch dan natuurlijk dat er snel seizoenen toegevoegd worden aan de game. Seizoen 1 komt op 2 juli naar alle gebruikers en brengt drie nieuwe maps, een nieuwe faction, nieuwe wapens en nieuwe gamemode Capture the Flag. Lekker old-school dus!

Skull & Bones Season 2

Seizoen 2 van Skull & Bones geeft je genoeg nieuwe content om weer even vooruit te kunnen. Zo zijn er nieuwe legendarische Sea Lords genaamd Duet of Death (klinkt lekker), een nieuw monster Lestari wat sharkweek laat lijken op een guppy aquarium, zijn er twee nieuwe events Dragon’s Ragatta en Summer Fiesta (klinkt weer wat vriendelijker) en zijn er vijf nieuwe World Events. Daarnaast komen er ook twee nieuwe features bij voor management van je vloot en upgrades van je schepen. Mocht je een Smuggler Pass hebben dan krijg je er nieuwe items bij, zoals exclusieve cosmetics.

3 keer Prince of Persia

Prince of Persia bestaat inmiddels 35 jaar en om dat te vieren komen ze met drie aankondigingen. In januari kwam Prince of Persia: The Lost Crown naar verschillende platforms en werd goed ontvangen door zowel media als spelers. Nu komen ze met nieuwe content voor deze game met Divine Trials waarbij de speler verschillende uitdagingen aan moet gaan door puzzels op te lossen, verslagen bazen opnieuw te doen en meer. Ook wordt er een verhaal DLC toegevoegd, genaamd Mask of Darnkess.

Een aantal weken geleden kwam The Rogue Prince of Persia uit, een roguelite Prince of Persia game. Deze game krijgt nu nieuwe content Temple of Fire. Dat betekent een nieuwe biome, meer wapens en meer mobs om te verslaan.

Tot slot zien we bovenstaande korte teaser voor Prince of Persia: The Sands of Time. Let wel, het is een hele vroege aankondiging, want de game komt pas in 2026. Toch kan ik me voorstellen dat Prince of Persia fans zeer tevreden zullen zijn met dit nieuws. De originele game kwam uit in 2003, dus een remake en goede upgrade is wellicht niet verkeerd voor de oorspronkelijke fans, maar ook voor de nieuwe generatie.

Rocksmith +

Rocksmith + is een platform waarmee muzikanten verschillende legendarische nummers kunnen leren spelen op gitaar of piano. Met live feedback van de app leer je op deze manier nieuwe skills, of je nou een beginner of al wat meer gevorderd bent. Dit kan nu niet alleen op een mobiel apparaat of PC, maar ook op de PlayStation. De app is gratis te downloaden met vele features om uit te proberen.

Avatar: Frontiers of Pandora DLC

Mocht je fan zijn van Avatar (niet de Nickelodeon versie, maar die met die blauwe mannetjes), dan zul je wellicht als gamer ook Avatar: Frontiers of Pandora spelen. De game krijgt op 16 juli nieuwe DLC, genaamd The Sky Breaker. Met een mysterieuze schaduw in de lucht moeten de Na’vi de Western Frontier beschermen tegen dat wat komen gaat. De DLC geeft spelers een nieuw gebied om te verkennen, heeft nieuwe wapens en uitrusting en nieuwe uitdagingen.

The Crew Motorfest: Chase Squad

In snelle, zomerse en kleurrijke beelden zien we de nieuwe content van jaar 2 van The Crew Motorfest. In november betekent dat seizoen 5 en nieuw eiland Maui met meer dan 345km aan wegen om overheen te scheuren. Ook wordt in dit seizoen Made in Japan vol. 2 toegevoegd. The Chase Squad wordt premium content voor jaar 2. Met deze content kunnen spelers op elkaar jagen en gaan voor de titel van takedown koning of koningin.

Anno 117: Pax Romana

Oké, ik hou dus echt van Anno en deze trailer is echt wel heel lekker. De game komt in 2025 naar PC en consoles. De game speelt zich dus af tijdens de Pax Romana, waarmee je je waant in de gouden tijd van de Romeinen. Voor het eerst kies je als speler je startpunt, in de Keltische draslanden of in het traditionele hart van de Romeinen. Gaande weg zal er meer informatie worden vrijgegeven, maar tot die tijd moeten we het hier mee doen.

Assassin’s Creed Shadows

Assassin’s Creed Shadows begeeft zich in de Japanse geschiedenis en de game ziet er weer prachtig uit, zoals we natuurlijk gewend zijn van de Assassin’s Creed franchise.  Spelers verkennen het 16e-eeuwse Japan als Naoe, een bedreven Shinobi die uit de provincie Iga afkomstig is, en Yasuke, een krachtige Samurai en Assassin’s Creed’s eerste volledig speelbare historische figuur. De gameplay-trailer die getoond werd gaf fans een eerste glimp van wat er nieuw is in Shadows en we zagen hoe de twee hoofdrolspelers, Yasuke en Naoe, zullen verschillen (en elkaar aanvullen) in uitrusting en vaardigheden, evenals de wijdere wereld van de game, en veranderende seizoenen.

Korte nieuwtjes

Daarnaast werden nog een aantal korte nieuwtjes gedeeld. For Honor Year 8 Season 2: The Murasama blade start 13 juni, The Crew Motorfest Year 1 Season 4 is nu beschikbaar, Brawlhalla en Track Mania werden nog kort in de spotlight gezet, Monopoly komt met een fancyshmancy uitziende game naar alle platforms in september 2024, Riders Republic krijgt een nieuw seizoen op 19 juni en Battle Core Arena is gratis beschikbaar in Early Access

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.