Wie is er niet groot geworden met de baby’s van Rugrats, oftewel Ratjetoe in het Nederlands. De kleine helden Tommy, Chuckie en de tweeling Phil en Lil zijn terug en maken hun opwachting op de consoles. Ze zijn daarbij ook geen dag ouder geworden en kruipen nog steeds in hun luiers rond en beleven grote avonturen. Baby’s moeten doen wat baby’s moeten doen in Rugrats: Adventures in Gameland.

De Rugrats waren in Nederland vanaf 1995 op de beeldbuis te zien. Naast de baby’s, die clowns verschrikkelijk vonden en de achtertuin een bron vol kwaad, was er ook nog een ander dilemma: de oudere nicht van Tommy en tevens mega-pestkop genaamd Angeliekje.

De game is een coöperatieve game en de baby’s zullen hierin moeten samenwerken. De baby’s zien een commercial voor een nieuwe videogame Reptar. Resultaat is dat Tommy, Chuckie en Phil en Lil doen alsof ze in hun eigen videospel zitten en zo geschiedde. Hun verbeelding wordt werkelijkheid en het huis van Tommy wordt getransformeerd in een videospelwereld vol actie, opwinding en avontuur.

Een gloednieuw oldschool avontuur wel te verstaan. We maken een sprong in het verleden naar circa 1995 en de game doet ook aan alsof hij in dat jaar uitgekomen is. Benieuwd hoe dat er uit ziet? De trailer bekijk je hier:

Opvallend is dat we een gloednieuw oldschool avontuur heel letterlijk kunnen nemen. Je gaat terug naar de jaren 90 met 8-bit, maar krijgt ook stukken in gloednieuw HD om te spelen. Wat verder opvalt: ik krijg flashbacks naar oude Mario-games. Lijken hier stukken bijna letterlijk van geleend te zijn of misschien beter gezegd: geïnspireerd? Vijanden verslaan en munten verzamelen, het geheel ziet er wel uit als een fijne platformer. Je kunt solo spelen, maar ook samen in de coop-stand.

Iedere baby heeft zijn of haar eigen vaardigheden en gedurende de game zul je flesjes, koekjes en Reptar Coins moeten verzamelen. Je vertrouwde schroevendraaier komt van pas om eindbazen te bezoeken die je wellicht wel heel bekend voorkomen. Al met al ziet de game er leuker uit dan je je misschien van tevoren in had kunnen denken. De focus lijkt dan ook te liggen op de spelers die met deze serie zijn opgegroeid.

Rugrats: Adventures in Gameland wordt in 2024 nog verwacht en de hoop is dat dit aan het einde van de zomer is. De game is speelbaar op de Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en PC.

©2024 The MIX Games Inc. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.