Afgelopen weekend vond de Xbox Games Showcase weer plaats. De presentatie van Microsoft werd live gestreamd op YouTube, waarbij een hoop nieuwe games werd aangekondigd, alsook nieuwe uitbreidingen voor al bestaande games. Benieuwd welke dit zijn? Hieronder hebben we de meerderheid van alle aankondigingen op een rijtje gezet.

State of Decay 3

Tijdens de Xbox Games Showcase van 2020 werd State of Decay 3 al onthuld door Undead Labs, maar afgelopen weekend werd er eindelijk een nieuwe trailer getoond, waarin we een kijkje nemen in de wereld van de zombie survivalgame en zien welke nieuwe vijanden ons te wachten staan. State of Decay 3 moet de meest ambitieuze game worden die ontwikkelaar Undead Labs ooit voor ogen had. De game speelt zich af jaren nadat een zombie-apocalyps de mensheid bijna heeft uitgeroeid. Terwijl de zombiedreiging levens blijft eisen, moet de speler terugvechten en verloren terrein terugwinnen, om uiteindelijk een leven op te bouwen voor jouw gemeenschap van overlevende homesteaders.

Dragon Age: The Veilguard

BioWare en Electronic Arts hebben een nieuwe trailer onthuld voor Dragon Age: The Veilguard. In de game, die eerst Dreadwolf zou heten, krijgt de speler een team van zeven metgezellen, die elk hun eigen verhaal hebben die je kunt ontdekken, maar ook kunt vormen.

The Veilguard borduurt voort op de verhalen, werelden en personages uit de voorgaande Dragen Age-games en in dit deel van de franchise betreden spelers een levendig land vol ruige wildernis, verraderlijke labyrinten en glinsterende steden – doordrenkt van conflicten en geheime magie. Samen met je metgezellen daag je een paar corrupte oude goden uit, die zich hebben losgemaakt uit eeuwen van duisternis en vastbesloten zijn de wereld te vernietigen. Sta op als Rook, de nieuwste held van de Dragon Age reeks. Wees wie je wilt zijn en speel hoe je wilt spelen, terwijl je vecht om te voorkomen dat de goden de wereld verwoesten.

Starfield Shattered Space

Bethesda heeft de eerste grote uitbreiding voor Starfield aangekondigd, genaamd Shattered Space. De trailer geeft ons een kijkje in hoe deze DLC de game zal uitbreiden met kleurrijke nieuwe locaties en verhalen. Tevens zal er een update worden uitgebracht waarin Trackers Alliance worden geïntroduceerd, nieuwe premiejacht functionaliteiten en verbeteringen voor handwapens.

Fallout 76 Skyline Valley

Skyline Valley is een grote uitbreiding voor Fallout 76, waarbij spelers de Savage Divide oversteken en afreizen naar de zuidelijke uitlopers van Appalachia. De nieuwe regio, Skyline Valley, introduceert nieuwe locaties om te verkennen, waaronder de bossen die ooit bekend stonden als Shenandoah National Park.

Ga op zoek naar Vault 63 en ontrafel de mysteries van deze Vault. Leer de waarheid over de Lost – de Ghouls die in deze Vault wonen – en hun raadselachtige opzichter Hugo Stolz. Deze uitbreiding maakt het ook mogelijk om zelf als Ghoul te spelen!

Clair Obscur: Expedition 33

Kepler en Sandfall Interactive hebben de turn-based role-playing-game Clair Obscur: Expedition 33 aangekondigd. Als lid van de Expeditioners, beginnen spelers aan een onmogelijke zoektocht om de doodscyclus van de Paintres te beëindigen. Hierbij reis je door een enorme fantasiewereld, waar je dodelijke tegenstanders tegenkomt, vriendschappen sluit met legendarische wezens en sporen ontdekt van degenen die je voorgingen. Deze surrealistische wereld is geïnspireerd door La Belle Epoque in Frankrijk, wat een periode is die bekend staat om zijn verbluffende en weelderige bijdragen aan de wereldberoemde kunstcultuur van het land.

South of Midnight

Voor de third-person actie-avonturengame South of Midnight zijn de eerste gameplaybeelden getoond, waarin we Hazel en haar nieuw-onthulde metgezel Catfish ontmoeten, terwijl zij reizen door een overspoelde omgeving dat geïnspireerd is door de Mississippi Delta. Ze komen al snel tegenover een van de monster Kings te staan; de gigantische albino alligator genaamd Two-Toed Tom.

World of Warcraft: The War Within

Liefhebbers van World of Warcraft opgelet, de game wordt voorzien van de inmiddels tiende uitbreiding en moet één van de meest ambitieuze verhaallijn worden in het twintigjarige bestaan van de game.

De uitbreiding zal de eerste van drie worden in de Worldsoul Saga, waarbij spelers meegesleept worden in de mythologie van World of Warcraft. Verhaallijnen van de afgelopen twintig jaar worden met elkaar verbonden op een manier die zowel oude als nieuwe spelers zal boeien.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

Enkele gameplayclips werden getoond voor Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, waarin enkele belangrijke momenten uit de openingsscènes van de game te zien waren en Snake die zijn iconische CQC-technieken gebruikt. Voor de game zal er gebruik worden gemaakt van het volledige potentieel van Unreal Engine 5, terwijl de verouderde bedieningselementen en stemlijnen uit de originele titel intact blijven. Een nieuwe third-person camera- en besturingsindeling biedt spelers een intuïtieve introductie tot het begin van de Metal Gear Solid-saga terwijl ze in de schoenen van Snake stappen.

Flintlock: The Siege of Dawn

Ontwikkelaar A44 heeft Flintlock: The Siege of Dawn getoond, wat een souls-like game is met een bruut vechtsysteem, waarbij snelheid centraal staat. De game speelt zich af in de belegerde wereld van Kian, waarbij de speler Nor Vanek (een Flintlock wapenexpert) begeleidt op een quest om de woeste goden te doden die haar wereld zijn binnengevallen.

Age of Mythology: Retold

World’s Edge – de bekroonde studio achter de Age of Empires-franchise – toonde een trailer van werkelijk mythische proporties: met een eerste blik op de gameplay van de komende Age of Mythology: Retold. De game combineert de beste elementen van het geliefde Age of Mythology (2002) met modern realtime strategieontwerp, visuals en gameplay.

Perfect Dark

De nieuwe trailer voor Perfect Dark werd getoond, waarin we Joanna Dark zien afdalen, in de Caïro-setting van de game en bood ons een glimp van de mysteries van dit ecologische sci-fi-verhaal in de nabije toekomst.

In de nabije toekomst wordt de aarde getroffen door een reeks rampen, waardoor ecosystemen over de hele wereld op de rand van instorting staan. In deze reboot ervaar je de reis van Joanna Dark, de elite-agent van dataDyne, terwijl ze op jacht gaat naar ‘s werelds meest gezochte crimineel, Daniel Carrington, om de mysteries achter de technologische doorbraken te ontdekken, die de levens van miljoenen mensen kunnen bedreigen.

Diablo IV: Vessel of Hatred

De eerste uitbreiding voor Diablo IV is aangekondigd door Blizzard en zal Vessel of Hatred heten. Ontketen de kracht van de Spiritborn, een nieuwe klasse die de mystieke geesten van de jungle gebruikt voor snelle en verwoestende aanvallen. De jacht op Neyrelle begint opnieuw, terwijl ze ernaar streeft het sinistere complot van Mephisto te dwarsbomen. Duik in de jungleregio van Nahantu, waar nieuwe kerkers, bolwerken en vijanden te wachten staan, samen met een nieuwe PvE-coöpactiviteit waar je kunt samenwerken om uitdagingen aan te gaan voor veelbelovende beloningen. Bovendien kun je nieuwe Huurlingen rekruteren om je te helpen bij je zoektocht, in kracht groeien naarmate ze verder komen, en je helpen in de strijd met hun unieke vaardigheden.

Fable

Het is eindelijk zover, de eerste gameplaybeelden voor Fable zijn getoond op de Xbox Games Showcase. De trailer introduceert Humphry (gespeeld door de Britse comedyacteur Matt King), één van de grootste helden van Albion, maar zijn dagen van glorie zijn al lang voorbij. Echter, in de nieuwe Fablegame wordt hij gedwongen om zijn pensioen nog geven uit te stellen, als er een mysterieus figuur uit zijn verleden het bestaan van Albion in gevaar brengt.

De game zal worden gemaakt door Playground Games in samenwerking met Eidos Montreal.

FragPunk

FragPunk is een hectische, op squads gebaseerde 5v5 first person shooter, waarin spelers de regels voor elke nieuwe ronde bepaalt, door power-upkaarten te activeren. Snelle gevechten staan hier centraal en de game bevat meer dan 70 shardkaarten, 10 helden, 14 wapens en 4 maps.

Winter Burrow

In Winter Burrow kunnen spelers – als een klein muisje – hun droomhol bouwen en een met sneeuw bedekte open wereld ontdekken, terwijl ze op zoek gaan naar hun verloren tante. De game combineert comfortabele en gezellige speelelementen, met uitdagende maar toch toegankelijke overlevingsmechanismen.

Breng tijd door in je hol, maak schattige versieringen om je omgeving huiselijk te maken, brei knusse kleding om warm te blijven bij koud weer en zorg ervoor dat je voorbereid bent op die grote dagen van foerageren in de bossen.

Mixtape

Beethoven & Dinosaur, de bekroonde ontwikkelaar bekend van The Artful Escape, hebben Mixtape aangekondigd. Op hun laatste schoolnacht, gaan drie vrienden op pad voor een laatste avontuur samen. Hiervoor hebben ze de perfecte playlist gemaakt die ze hun herinneringen samen op een droomachtige manier laten ervaren.

Flight Simulator 2024

Microsoft Flight Simulator 2024 is het volgende deel in de Flight Simulator-franchise. Het is de meest ambitieuze consumentenvluchtsimulator ooit en beschikt over de grootste, meest diverse en gedetailleerde vloot van vliegtuigen, de meest complete weergave van luchthavens en luchtverkeer, en de meest visueel verbluffende weergave van de aarde ooit gemaakt. Om dit bewerkstelligen wordt er gebruikgemaakt van de nieuwste technologie binnen simulatie, cloud machine learning, graphics en gaming.

The Elder Scrolls Online: Gold Road

Gold Road is de nieuwe uitbreiding voor de bekroonde online RPG The Elder Scrolls Online en introduceert een geheel nieuw verhaal. Ontrafel het mysterie van de terugkeer van de Forgotten Prince, ontgrendel het Scribing System om je eigen vaardigheden te creëren en duik in de regio West Weld, een deel van Tamriel dat niet meer gezien is sinds The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Life Is Strange: Double Exposure

Max Caufield is terug in het nieuwe deel van de Life Is Strange-reeks: Double Exposure. Deze volwassen versie van het personage dat fans kennen en liefhebben, gebruikt nog steeds haar tijdreisvaardigheden, maar dit keer heeft ze zichzelf per ongeluk in een parallel universum geworpen. Spelers zullen deze vaardigheden gebruiken om dezelfde moord op te lossen in twee tijdlijnen.

Indiana Jones and the Great Circle

Kruip in de huid van de beroemde archeoloog in Indiana Jones and the Great Circle en neem het op tegen sinistere krachten, terwijl je vecht om de waarheid achter één van de grootste mysteries uit de geschiedenis te ontdekken. Gloednieuwe gameplay en een scène uit een cruciaal moment in de game werden voor het eerst getoond tijdens de Xbox Showcase.

Wuchang: Fallen Feathers

Stap het donkere en tumultueuze land Shu binnen, in Wuchang: Fallen Feathers. Deze souls-like actie-RPG dompelt spelers onder in de duistere late Ming-dynastie, een periode vol strijdende partijen en een mysterieuze ziekte die mensen in monsterlijke wezens verandert. Jij bent Wuchang, een piratenkrijger getroffen door geheugenverlies en getroffen door Ornithropy, een gruwelijke ziekte maar de bron van enorme macht. Terwijl je de diepten van Shu verkent, verbeter je je arsenaal, krijg je nieuwe vaardigheden onder de knie die je van gevallen vijanden hebt verzameld, en evolueer je vechtstijl door Red Mercury op te offeren.

Avowed

In Avowed dwalen spelers af naar de onbekende wildernis van de Livings Lands. In deze gloednieuwe verhaaltrailer, leren we meer over deze reis en ontmoeten we Giatta – één van de vier metgezellen die je in de game tot je beschikking hebt. Als boodschapper van de Aedyran Empire heb jij de taak om de Dreamscourge te stoppen, een mysterieuze plaag die grote schade aanricht aan de grens. Je ziel staat op het spel terwijl je door de chaos van de Living Lands navigeert en de wonderen ervan omarmt. Bereid je voor op een expeditie naar het gevaarlijke, boeiende en uiterst bizarre onbekende, waar je je lot zult bepalen en het lot van de grens zult bepalen.

Assassin’s Creed Shadows

In Assassin’s Creed Shadows verkennen spelers het 16e-eeuwse Japan als Naoe, een bedreven Shinobi die uit de provincie Iga afkomstig is, en Yasuke, een krachtige Samurai en Assassin’s Creed’s eerste volledig speelbare historische figuur. De gameplay-trailer die getoond werd gaf fans een eerste glimp van wat er nieuw is in Shadows en we zagen hoe de twee hoofdrolspelers, Yasuke en Naoe, zullen verschillen (en elkaar zullen aanvullen) in uitrusting en vaardigheden, evenals de wijdere wereld van de game, en veranderende seizoenen.

Zo, dat was een behoorlijke kluif en zo te zien staat ons veel moois te wachten de komende tijd. Naar welke games kijken jullie het meeste uit? Laat het ons weten in de comments.

Benieuwd naar de volledige Xbox Games Showcase? Bekijk deze dan hier:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.