Je zou het bijna niet zeggen met alle regen die we de afgelopen tijd hebben gehad, maar het is inmiddels 20 juni en dat betekent dat de zomer officieel is aangebroken (aldus het KNMI). Om alvast in zomerse sferen te raken, hebben we tien games gevonden die we in – ehh – het zonnetje zetten. Pak je zonnebril er alvast maar bij, en vergeet niet genoeg water te drinken. Hier zijn tien zomerse games.

Super Mario Sunshine

De titel zegt het eigenlijk al, in Super Mario Sunshine straalt het zonnetje! De game speelt zich af op het tropische Isle Delfino, waar Mario, Toadsworth, Princess Peach en vijf andere Toads op vakantie zijn. Echter, deze heerlijke vakantie wordt al snel verstoord door een duistere Mario look-a-like, namelijk Shadow Mario. Als hij het eiland vernielt met graffiti, zorgt hij ervoor dat onze Mario ten onrechte de schuld krijgt van deze puinhoop. Mario krijgt de opdracht om het eiland op te ruimen met behulp van de Flash Liquidizer Ultra Dousing Device (ook wel FLUDD), terwijl hij Princess Peach redt van Shadow Mario.

Waar de game in uitblinkt, is het neerzetten van de zomer in een interactieve game-ervaring. Geniet van de blauwe lucht, de frisse witte wolkjes, de tropische palmbomen en de sprankelende helderblauwe zee. Dat het heet is op het eiland zal je als speler ook merken; de grond glinstert, waardoor je echt het gevoel hebt dat het zand warm is en de game zich in hartje zomer afspeelt.

Dead Island 2

Beide Dead Island games zouden niet misstaan in dit lijstje, maar Dead Island 2 is wat kleurrijker dan zijn voorganger en lijkt hierdoor net wat meer een tropisch gevoel te geven, of in ieder geval een vakantiegevoel – totdat de zombies toeslaan. De game speelt zich af in Los Angeles, dat in quarantaine is vanwege een zombie-uitbraak. Als speler bepaal jij hoe je moet overleven in een wereld vol zombies en ga het gevecht aan op de witte stranden, boulevards en relaxende kuuroorden. Je zult ook menig zombie in een badpak tegenkomen en kunt zelfs strandballen tegen ze gebruiken.

Far Cry 3

Niet helemaal de ideale vakantie, maar dat neemt niet weg dat deze game toch een zomers gevoel geeft. Jason Brody en zijn groep vrienden, gaan op vakantie naar de tropische Rook Islands in de Grote Oceaan. Als zij op een gegeven moment besluiten om te gaan parachutespringen, komen ze er al snel achter dat de eilanden overspoeld zijn door piraten en huurlingen. Uiteindelijk worden ze gevangengenomen door de piratenleider Vaas. Hoofdpersonage Jason weet echter te ontsnappen en als hij het eiland verovert, om uiteindelijk zijn vrienden te redden, maakt hij gebruik van allerlei zomerse voertuigen. Denk hierbij aan een strandbuggy, jetski en uiteindelijk kan je zelfs een wingsuit vrijspelen. Aangezien het verhaal zich afspeelt op de eilanden, zal je met menig piraat het gevecht moeten aangaan op de witte stranden en ook af en toe een duik moeten nemen in de zee. Maar pas op voor haaien!

Eén van de meest iconische quests in deze game is toch wel ‘Kick the Hornet’s Nest’. Hierbij krijgt de speler een vlammenwerper tot z’n beschikking om de marihuana velden van de vijand te vernietigen. Naar mate je meer wiedplantjes in vuur en vlam zet, komen er natuurlijk ook bepaalde dampen vrij en dat heeft effect op het hoofdpersonage. Het beeld begint te vervormen en als op een gegeven moment Make It Bun Dem van Skrillex en Damian “Jr. Gong” Marley begint te spelen, is het helemaal gieren geblazen.

De Sims 4 Eiland Leven

Natuurlijk kan De Sims 4 ook niet ontbreken op deze lijst en dan specifiek de Eiland Leven uitbreiding. Zand, zond en de zee staan hier centraal en spelers kunnen hun eigen paradijs creëren op het eiland Sulani. Deze uitbreiding bracht ook nieuwe werkgelegenheden met zich mee; zo kan jouw Sim een natuurbeschermer worden, stranden schoonmaken, of een parttime baan nemen als duiker, strandwacht of visser. Perfect voor een relaxte levensstijl! Tussendoor kun je natuurlijk wat zonnestralen pakken, en verkoeling zoeken in het kristalheldere water. Wie weet kom je nog dolfijnen tegen – waar je zelfs vriendjes mee kan worden.

Assassin’s Creed: Odyssey

Griekenland is voor velen de ultieme vakantiebestemming. Assassin’s Creed: Odyssey mag dan ook zeker niet ontbreken op deze lijst, en we gaan op reis naar het Oude Griekenland. De game speelt zich af tijdens de Peloponnesische Oorlog tussen de stadstaten van Athene en Sparta. Als de mannelijke Alexios of de vrouwelijke Kassandra, verkent de speler een compleet eiland vol weelderige omgevingen en steden, midden in de Griekse Gouden Eeuw. Het is een prachtige en kleurrijke wereld, waarin het gras sappig groen is en het water helderblauw – waar je ook af en toe een duik in zal moeten nemen. Daarnaast is het ook mogelijk om je schip te pakken en over de Egeïsche Zee te varen, op zoek naar onontdekte locaties en verloren schatten.

Hooked on You: A Dead By Daylight Dating Sim

Uiteraard mag een datingsimulator ook niet ontbreken op deze lijst en ondanks dat het gebaseerd is op een horrorgame, is dit een ontzettend zomerse game dat je zeker een vakantiegevoel zal geven. Hooked On You brengt namelijk vier originele Killers uit Dead By Daylight naar Murderer’s Island, waar ze naast al het moorden tot rust kunnen komen en een beetje romantiek kunnen opsnuiven.

Met de hulp van de Survivors Dwight en Claudette moet je het hart van één van de Killers veroveren, en hopelijk niet eindigen als hun volgende offer in het proces. Geniet van de luchtige sfeer, flirt uitbundig en probeer niet op gruwelijke wijze vermoord te worden. Als dat geen geweldige zomervakantie is, weten we het ook niet meer.

Grand Theft Auto: Vice City

In Grand Theft Auto: Vice City gaan we terug naar de jaren ’80. De game speelt zich af in Vice City, dat op een eiland ligt en wordt gekenmerkt door grote goudgele stranden, vele palmbomen, en ondergedompeld is in neonlichten. De stad is gebaseerd op Miami in Florida. De pastelkleuren en grote kapsels vliegen om je oren.

Vice City plaatst je in de schoenen van Tommy Vercetti (ingesproken door de inmiddels overleden acteur Ray Liotta). Hij is nog maar net vrijgelaten uit de gevangenis in Liberty City en wordt al opgedragen door zijn baas om deel te nemen aan een drugsdeal – die natuurlijk misloopt. Zijn zoektocht, om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor dit alles, leidt ertoe dat hij gaandeweg zijn eigen criminele imperium opbouwt. De speler krijgt hier enorm veel vrijheid in en als je door de straten rijdt, heb je de mogelijkheid om tussen radiozenders te schakelen zoals Flash FM en V-Rock, die voor de ultieme zomerse vibes zorgen.

ABZÛ

Hou je van duiken in de zee, dan is ABZÛ de ideale game voor jou! In dit kleurrijke onderwateravontuur, dalen spelers af naar de diepten van de zee en word je omringt door prachtig weergegeven oceaanomgevingen, die je al zwemmend kunt verkennen. Ontdek honderden unieke diersoorten, die gebaseerd zijn op bestaande dieren en maak echt contact met het rijke zeeleven. Je kunt zelfs een ritje maken op de rug van een orca! Klinkt als een magische ervaring.

De naam verwijst naar een concept uit de oudste mythologieën; het is de combinatie van de twee oude woorden AB, wat oceaan betekent, en ZÛ, wat weten betekent. ABZÛ is hiermee de oceaan van wijsheid.

A Short Hike

In A Short Hike speel je als antropomorfisch vogeltje, die haar vakantie doorbrengt met familieleden in het pittoreske Hawk Peak Provincial Park. Het is een super schattige, vrolijke en zomerse game, vol mooie kleuren, waarbij je de vrijheid krijgt om het eiland op jouw manier te ontdekken. Wandel in je eigen tempo, kies je eigen pad, maak een praatje met de andere wandelaars die je tegenkomt en ga op zoek naar verborgen schatten, om uiteindelijk de top te bereiken.

De game heeft een dynamische soundtrack die met je mee beweegt en zich aanpast op jouw avonturen.

The Quarry

Als horrorliefhebber moet ik toch ook The Quarry meenemen in dit lijstje. De game is een interactieve horrorgame, waarbij je het lot van negen kampbegeleiders bepaalt. Wanneer de zon ondergaat op de laatste dag van het zomerkamp, vieren de kampleiders van Hackett’s Quarry deze laatste dag met een feest. Geen kinderen. Geen volwassenen. Geen regels. Je raadt het al, dit feestje loopt niet niet zoals gepland.

De game is gebaseerd op slasherfilms uit de jaren ’80 (zoals Sleepaway Camp en Friday the 13th), die zich vaak ook afspelen in een zomerkamp, waarbij nietsvermoedende tieners en kampbelegleiders worden opgejaagd door een moordenaar en één voor één het loodje leggen. Heerlijk toch, met z’n allen aan het kampvuur zitten en samen griezelen?


Welke games geven jou nou echt een zomers gevoel? Laat het ons weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.