Ja, je leest het goed en nee, 1 april is inmiddels al gepasseerd. Tijdens een livestream, ter ere van de zesde verjaardag van de asymmetrische horrorgame Dead By Daylight, is er bekend gemaakt dat er zowaar een dating simulator op komst is. De game zal Hooked On You gaan heten en de release staat gepland voor deze zomer.

Hooked On You brengt vier originele Killers uit Dead By Daylight naar Murderer’s Island, waar ze naast al het moorden tot rust kunnen komen en een beetje romantiek kunnen opsnuiven. De titel van de game verwijst uiteraard naar de ‘hooks’ in Dead By Daylight, waar Killers gebruik van maken om hun prooien aan op te hangen.

Spelers kunnen in Hooked On You een relatie beginnen met The Trapper, The Huntress, The Wraith en The Spirit. Net zoals in Dead By Daylight, brengt elke Killer verschillende karaktertrekken met zich mee, alleen nu in een verhaal dat zich steeds meer ontvouwt naarmate de relatie sterker wordt. Daar het wel van originele om een horrorgame gaat, kunnen spelers onderweg een paar duistere wendingen verwachten.

Hooked on You is gemaakt in samenwerking met Pysop, de studio achter de game I Love You, Colonel Sanders! en is een op keuzes gebaseerde interactieve ervaring die fans een volledig frisse, leuke manier geeft om te spelen in de wereld en met de personages van Dead By Daylight buiten de basisgame en canon om.

In Dead By Daylight spelen vier Survivors tegen één Killer. Door middel van het repareren van generatoren kunnen de uitgangen van stroom worden voorzien en is het aan de Survivors om te ontsnappen. Uiteraard zal de Killer hen tegen proberen te houden en zal hij de Entity moeten behagen door elke Survivor te offeren en aan de haak te hangen. Elke Survivor en Killer is voorzien van zowel unieke als universele perks, waarmee je je eigen perfecte Survivor of Killer kunt bouwen, geheel aan de hand van jouw speelstijl.

Hooked On You heeft nog geen precieze releasedatum, maar zal deze zomer uitkomen voor PC op Steam. Spelers uit de Community op Steam die de visuele roman kopen, krijgen als bonus een exclusieve universele amulet en een exclusieve outfit voor Jake Park, die beiden inwisselbaar zijn in Dead By Daylight.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Hooked On You:

Benieuwd naar de Anniversary Broadcast van Dead By Daylight? Bekijk de uitzending hier op YouTube:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.