Afgelopen maandag ging het spannende en emotionele avontuur van Joel en Ellie weer verder, op HBO. We zijn inmiddels al over de helft en ook aflevering zes zat weer bommetje vol met easter eggs en verwijzingen naar de The Last of Us-game. Opvallend was dat er in deze aflevering ook juist heel veel verwijzingen waren naar de tweede game. Wij hebben in ieder geval weer zoveel mogelijk easter eggs opgesomd en op een rijtje gezet.

Let op: dit artikelen kan spoilers bevatten voor zowel de serie als de games.

Bron: The Last of Us Remastered
Winterkonijntjes

Aflevering zes begint met een korte terugblik naar het tragische einde van de vorige aflevering en maakt dan een tijdsprong; we zien al snel de tekst ‘3 Months Later’ in beeld. Het is nu winter, wat in de The Last of Us-game een van de meest emotioneel geladen stukken is. In deze aflevering komen Joel en Ellie een getrouwd stel tegen, die zich goed hebben kunnen verschuilen van de buitenwereld en geïnfecteerden. Nadat Joel en Ellie hen de weg gevraagd hebben, steelt Ellie één van hun konijnen die ze buit hebben gemaakt tijdens de jacht. Vervolgens vraagt Ellie aan Joel of hij haar kan leren jagen. In de game zien we aan het begin van het winterhoofdstuk dat Ellie op een winterkonijntje jaagt en deze te pakken krijgt met haar pijl en boog.

Joel’s verhoormethode

In navolging op bovenstaande easter egg, als Joel aan het oudere stel de weg vraagt (hij en Ellie weten niet meer precies waar ze zijn op de kaart), wordt er gehint naar zijn nogal intense verhoormethode. Hij heeft eerst de vrouw gevraagd om aan te wijzen op de kaart waar ze zich precies bevinden. Joel vraagt daarna aan de man om aan te wijzen, waar ze nu zijn en geeft daarbij aan dat hij maar beter dezelfde plek kan aanwijzen, waarop de man aan zijn vrouw vraagt of ze de waarheid verteld heeft. Uiteindelijk blijken hun antwoorden overeen te komen, maar kijkers die de games gespeeld hebben weten dat dit heel naar zou uitpakken voor het stel als hun antwoorden van elkaar afweken…

Bron: HBO
Jackson

Joel en Ellie komen in deze aflevering de bijzondere nederzetting Jackson tegen en dit voelt als thuiskomen, voor zowel de hoofdpersonages als de kijkers die de games gespeeld hebben. De nederzetting lijkt wel één op één uit de game nagemaakt te zijn, van de gloeilampjes die aan de overkappingen hangen tot aan de banjospeler. Tevens zien we ook een groepje kinderen dat sneeuwpoppen maakt, wat een leuke subtiele verwijzing is naar het sneeuwbalgevecht in The Last of Us Part II.

Dina

In Jackson wordt subtiel een belangrijk nieuw personage geïntroduceerd, maar we zien haar maar heel even. Het meisje, dat wel heel erg op Dina uit The Last of Us Part II lijkt, staat verlegen naar Ellie te gluren en verstopt zich als Ellie haar richting op kijkt. Dina is een belangrijk personage in de tweede game en wordt de partner van Ellie.

Bron: The Last of Us Part II
Schapenboerderij

In deze aflevering vraagt Ellie op een gegeven moment aan Joel wat hij graag zou willen doen, als hun avontuur erop zit en er een geneesmiddel is gevonden voor het virus. Joel vertelt dat hij graag een een boerderij zou willen hebben, en niet zomaar een, eentje met schapen. Kijkers die de The Last of Us Part II hebben gespeeld, zullen dit gelijk associëren met de boerderij van Ellie en Dina, waar ze inderdaad ook vooral schapen houden.

Giraffen!

Als we op een gegeven moment een kijkje nemen in de nieuwe slaapkamer van Ellie, zien we een giraffeposter aan de muur en een giraffeknuffeltje bij het raam. Kijkers die de eerste game gespeeld hebben zullen dit herkennen als een mooi stukje foreshadowing voor wat ons nog te wachten staat, namelijk één van de meest iconische momenten in de game. Wat dat moment precies gaat zijn, houden we nog even geheim, maar het moment komt steeds dichterbij. Tevens zijn giraffen in de eerste The Last of Us-game een thema en komen spelers op allerlei manieren giraffen tegen, of ze nou afgebeeld zijn op een muur, of in een boekje.

Bron: HBO
“You have no idea what loss is”

Dit emotionele beladen zinnetje zal bekend in de oren klinken voor kijkers die de eerste game gespeeld hebben. Joel en Ellie hebben hun eerste grote discussie (ruzie zou ik het niet noemen), wat een belangrijk en iconisch moment is in de game. Ellie confronteert Joel namelijk eindelijk met Sarah en emoties lopen hoog op. Hoewel de opzet iets anders is, is de uitkomst hetzelfde en ook zijn de dialogen één op één overgenomen uit de game. Daarnaast is verlies ook een belangrijk thema in zowel de serie als de games.

Shimmer

Als Marie Ellie de stal laat zien, stelt ze Ellie voor aan een paard genaamd Shimmer. In The Last of Us Part II is dit ook de naam van het paard van Ellie en maken ze samen moeilijke tijden door. Het levert in ieder geval een mooi stukje achtergrondinformatie op, want waarschijnlijk zal Maria het paard dus aan Ellie geven in de toekomst.

Dat waren de easter eggs die wij gevonden hebben in de inmiddels zesde aflevering van The Last of Us! Welke easter egg vonden jullie het mooist? Wat voor verwijzing of moment hopen jullie nog terug te zien in de rest van het seizoen? Laat het ons vooral weten in de comments.

Benieuwd naar welke easter eggs we in de vorige afleveringen hebben gevonden? Je kunt ze hier terugvinden:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.