Iedereen heeft wel een guilty pleasure. Van muziek tot aan eetgewoonten, en van tv-series tot aan games natuurlijk! In deze FAQ gaan we bekentenissen doen. Of juist niet, want van een aantal redactie-leden is inmiddels wel bekend wat hun guilty pleasure op game-gebied is.

Alena: Ik blijf regelmatig terug komen naar Theme Hospital. Vroeger speelde ik de game op de PlayStation, maar nu speel ik het op mijn laptop. Het blijft heel verslavend en lachwekkend en daarom vond ik het ook wel tof dat ze Two Point Hospital hebben ontwikkeld. Two Point Hospital heeft namelijk dezelfde elementen die ik zo leuk vond aan Thema Hospital. De cynische omroepster, de vreemde aandoeningen en vreselijke rampen (en die irritante muizen). Theme Hospital heeft voor mij toch nog wel wat meer nostalgie, dus blijft Theme Hospital toch wel mijn echte guilty pleasure.

Patricia: Ik denk dat ik me bij Alena aansluit, Theme Hospital blijft echt geniaal. Nu dan Two Point Hospital. Maar ik hou sowieso wel van wat time-management spellen, denk dan aan Emmelie’s Thee tuin. Ik heb ook de Merge spellen ontdekt op de iPad, die zijn vre-se-lijk verslavend.


Linn: mijn absolute guilty pleasure is toch Theme Park. Zo graag zou ik een game vinden die dat gevoel kan evenaren, maar het lijkt allemaal enorm lastig te zijn om zoiets te vinden. Eerlijk gezegd denk ik dat het onmogelijk is en daarom zal het altijd een guilty pleasure blijven. Dat welbekende spookhuis, die friettent of dat luchtkasteel dat regelmatig ontplofte. Geld verdienen totdat je de grote attracties neer kon zetten en het vrolijke yeah-geluid of boe-geroep van je bezoekers. Vergeet natuurlijk ook niet al het braaksel dat je veegmannetjes op dienden te ruimen en waarvan je er wellicht wel een stuk of 30 in je park rond had lopen. Heerlijk!

JadziaSam: Mijn guilty pleasure games op de PC zijn Townscaper en Sniper Elite 3. Het zijn van die heerlijke spellen waarbij je gewoon lekker ontspannen bezig bent. Bij Townscaper probeer ik de stad zwevend te krijgen en schattige puntige torentjes te bouwen. Zelfs onze jongste dochter geniet van een potje Townscaper. Sniper Elite 3 is een ander ontspannend spel waar ik rustig op zoek ga naar het perfecte schietplekje en de beste schoten maak, die ik dan weer bekijk via de killcam. Klinkt creepy, maar ik ben eigenlijk best wel lief, hoor! Op de Xbox vind ik het heerlijk om Slime Rancher te spelen. Lekker de wereld rondhoppen op zoek naar nieuwe slimes en ze combineren om de meest schattige slimes ter wereld te creƫren.

Amber: Een guilty pleasure wil je eigenlijk natuurlijk niet toegeven, maar ik schaam mij niet voor de games die ik speel. Mijn recente guilty pleasure is Dave the Diver. Je speelt Dave en moet duiken, vissen vangen, sushi bar bedienen, tuinieren, het houdt niet op. Hele leuke game waar ik echt stiekem ineens heel veel uren in had zitten. Ik heb de story inmiddels uitgespeeld, maar ga nu nog voor die 100% (achievements en in game)! Hij komt binnenkort ook uit op de Nintendo Switch, wat denk ik erg leuk gaat zijn. Ik heb hem op de Steamdeck gespeeld en dat is echt een absolute aanrader!

Lisa: Net als Alena, Patricia en Linn ben ik ook dol op simulatiegames als Two Point Hospital en Theme Park, alleen zijn dit geen guilty pleasures voor mij, want ik zou me hier absoluut niet voor schamen. Misschien passen de dating sims beter als guilty pleasure, zo vind ik stiekem games als Hooked on You: A Dead By Daylight Dating Sim echt om te gieren en vermaak ik me hier prima mee.

Nu jouw beurt! Wat is jouw guilty pleasure?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.