Tegenwoordig krijgen diverse games een serie of film. Denk hierbij aan the Last of Us, Halo of Fallout! Ook onze grote besnorde held heeft een film gekregen, maar ook World of Warcraft natuurlijk. Over het algemeen zijn ze een overweldigend succes. Toch zijn er tig games die ook best op het grote scherm mogen verschijnen in de vorm van een serie of film. In deze FAQ: ‘Welke game mogen ze nog een serie of film van maken?’

Alena: Ik denk dat Ori een heel mooie animatiefilm zou kunnen zijn, zolang er niet in gesproken wordt. Over het algemeen vind ik dat je games niet teveel moet verfilmen en films niet teveel tot game moet maken. Echt niet alles leent zich ervoor en het komt heel precies. Misschien zou een film van Ratchet and Clank ook wel heel erg leuk zijn!

Patricia: Dat is best een lastige vraag. Misschien De Sims? Nee wacht, World of Warcraft, de hele verhaallijn die er is, die op de achtergrond meespeelt, is al een serie op zich. De cinematics zijn supergaaf en met de huidige technieken kunnen deze rollen ook best door mensen vertaald kunnen worden. Er is ooit eens een film uitgekomen van World of Warcraft, al heb ik deze nog steeds niet gezien, een serie kan ik denk ik wel waarderen.

Amber: Ik heb hier wel even over na moeten denken, want ik ben het wel met Alena eens. Veel games hebben genoeg verhaal voor een game, maar niet perse voor een diepgaande serie. Eerst dacht ik aan keuze games, zoals Life is Strange, maar als ik dan heel eerlijk ben, zou ik daar zelf niet eens naar gaan kijken. Wat ik wel een super gaaf spel vind en waar je denk ik echt wel een leuke film van het verhaal van kan maken, is: We Happy Few. Ik speel het al sinds alpha, maar moet het volledige spel nog altijd een keer uitspelen, iets om deze winter weer op te pakken.

Lisa: Het lijkt me ontzettend gaaf om Bloodborne verfilmd te zien worden, maar dat zal wel een behoorlijke uitdaging worden – misschien zelfs wel een onmogelijke opgave. De lore in de game is namelijk al niet heel duidelijk gepresenteerd – als speler moet je zelf maar de puzzelstukjes bij elkaar rapen en er een geheel van maken. Wel bestaan er talloze theorie├źn van spelers en zijn er zelfs hele scripties geschreven over de game. Qua gevoel en vibes is er echter wel een film die enigszins in de buurt komt, namelijk de Franse film The Brotherhood of the Wolf.

Linn: een behoorlijk lastige vraag. Eerlijk gezegd heb ik de meeste games die nu een serie of film hebben gekregen nooit gespeeld. Mario natuurlijk buiten beschouwing gelaten. Van mij mogen ze echter wel een film van Yoshi maken. Meteen nadat ik de bios uit liep bij Mario vroeg ik mij af waarom er vrijwel geen rol voor Yoshi was? Hoewel Donkey Kong lijkt mij ook interessant om een film van te maken natuurlijk. Wat mij echt interessant lijkt is een verfilming van Little Nightmares en dan op de Coraline of Ghibli-manier. Dat zou mij dus enorm kunnen bekoren.

Van welke game mogen ze wat jou betreft nog een serie of film van maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.