Voor alle Gothic Simmers, voor alle kasteelliefhebbers, voor iedereen die van net een beetje meer duister houdt, zijn er nu de Kasteellandgoed Kit en Gave Gothic Kit. Tijd om deze twee Kits eens even goed te bekijken, onderscheiden ze zich van de rest?

Ik besloot voor deze twee Kits een nieuw gezin aan te maken, waarbij ik de kledingstijl zo Goth mogelijk maakte. Wederom is het zo dat er meer vrouwelijke kleding is dan mannelijke kleding. Hebben mannen dan minder nodig? Zijn ze sneller tevreden? Ik snap wel dat niet alle mannen graag een rok dragen, maar dat kun je dan toch wellicht compenseren met wat extra shirts of blouses? Ik had wel wat meer accessoires verwacht voor mijn Sims. Er is wel een set oorbellen, maar hier was meer variatie wel tof geweest. Ook zit er een armband, handschoenen en een ketting bij en moet je verder de variatie zoeken in nieuwe make-up of andere kleuren van dezelfde items.

Voor de kledingstukken zijn er vooral veel variaties op zwart met een ander kleuraccent of patroon. Of, compleet het tegenovergestelde, paste roze met wit. Er wordt natuurlijk veel gebruikgemaakt van leer en visnet, gespen en ritsen. Het brengt me wel oprecht terug naar mijn middelbare school tijd, waarin deze kledingstijl ook echt heel actief werd gedragen. Ook tegenwoordig is deze stijl weer/nog op straat terug te vinden, dus voor zowel de oudjes als de jonkies onder ons is dit wel een tof pakket, zeker als je zelf goth bent of bent geweest (of misschien wel altijd had willen zijn).

Ook Goth Sims willen graag het weerbericht weten
Mijn twee nieuwe Sims in hun Goth outfits in het minikasteel van 0815yologesicht

Vervolgens plaatste ik het duo in een nieuw huis, gebouwd met de items van de Kasteellandgoed Kit. Om mezelf wat tijd te besparen, koos ik een huis uit de online gallerij van 0815yologesicht. Een super schattig klein kasteeltje, volledig in stijl. De Kasteellandgoed Kit heeft enkel items voor het bouwen, denk dan aan gotische ramen, grote houten deuren in een stenen frame, stenen vloeren, muren en omlijstingen. Qua kleur is hier best wat variatie in aan te brengen, maar natuurlijk wel allemaal kleuren die passen bij het steen. Ook fijn, de kleuren van al deze items komen overeen, zodat je echt alles kunt matchen.

Ik vond het wel leuk om nog wat extra accenten toe te voegen aan de buitenzijde, met wat waterspuwers en decoratieve emblemen. Het interieur moet je er dan zelf maar bij uitzoeken, maar daar was denk ik ook wel genoeg van. Dat was niet echt een aanvulling geweest op de al bestaande collectie. Ik ben zelf niet zo’n fan van een compleet gotisch kasteel als huis, maar ik kan me voorstellen dat het wel tof is voor een evenement of een museum. Ook zouden alleen de ramen al een toffe toevoeging kunnen zijn voor een deel van je huis.

Het kasteel van 0815yologesicht, gedownload uit de gallerij

Beide Kits voegen dus wel wat nieuws toe, vooral wat meer niche als je echt van de Goth kledingstijl of gotisch wonen houdt. En het mooie van Kits is dat ze echt wel betaalbaar zijn, maar houd er rekening mee dat het niet een heel uitgebreid pakket aan items is, maar dat je het moet hebben van gemiddeld zo’n 25 items waarmee je vervolgens in kleur en met andere items uit je collectie kunt variëren. De Kasteellandgoed Kit en Gave Goth Kit zijn nu beschikbaar voor €4,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.