Óf je staat nu van enthousiasme te springen óf er verschijnt een groot vraagteken boven je hoofd. Moomin was vroeger, ergens in het Stenen Tijdperk van de jaren 90 een tekenfilmserie. Deze series was gebaseerd op de Finse kinderboeken van Tove Jansson. Fantastische personages, oftewel witte Nijlpaard-achtige wezens die als trollen door moeten gaan en een klein meisje met een knot in haar haar en een grote mond. Wellicht dat je het liedje wel kent: ‘Dat zijn de Moomins! Dat zijn de Moomins!’.

In Finland is Moomin (of Moemins) nog steeds razend populair. Er is namelijk een museum en een heus pretpark en ook de merchandise is nog steeds niet aan te slepen. Oftewel een Fins kind groeit op met de witte trollen. Ook over de grens is Moomin nog geliefde, want in Londen is er een heuse winkel vol toffe producten. Deze winkel bezoeken staat nu enorm hoog op het persoonlijke wensenlijstje.

Eerder werd mijn interesse al gewekt door een heus bordspel dat is uitgebracht, genaamd Stegegets X Moomin. Een roll & write voor de hele familie en geheel uitgebracht in zwart/ wit. Aan de spelers de taak om kleur aan te brengen in Moominvalley. Nu komt er ook eindelijk een video-game onder de noemer: Snufkin: Melody of Moominvalley.

In Snufkin: Melody of Moominvalley ga je de harmonie herstellen. Het is dan één groot muzikaal avontuur welke trouwe blijft aan de klassieke verhalen van vroeger. De game speelt ook alsof je door een boek heen wandelt. In Moominvalley zijn een aantal foeilelijke parken gebouwd die de natuur verstoren. Sla je slag met je harmonica, vrienden en je sluipwerk om deze Park Keeper te verjagen. De muzikale omlijsting is van de IJslandse Sigur Rós. Zeker geen onbekende in de muziekwereld en daarom maakt het deze game ook nog eens extra interessant.

Als liefhebber van Moomin is dit absoluut een must-play. Snufkin: Melody of Moominvalley is nu verkrijgbaar in de Nintendo eshop voor de Nintendo Switch.

© Raw Fury

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.