Jongens, hebben we niet genoeg farming games inmiddels? Nope! Southfield vond in ieder geval van niet en is aan de slag gegaan met een gezellige farming game die je niet alleen solo, maar ook co-op kunt spelen. Wat ik er van vind, lees je hier.

In Southfield ben je een soort gelatine-achtig wezen, een Bud, met een klein plantje op het hoofd. Je runt een eigen boerderij en kunt de wereld van Southfield ontdekken om gewassen, planten, steen en andere objecten te verzamelen. Deze kun je vervolgens vermaken tot andere items, er onderdelen voor je huis mee bouwen, of je kunt het verkopen voor pegels. Tot nu toe niets vernieuwends, het is een herkenbaar concept. Wat echter nog niet heel veel voorkomt is het co-op farmen. Samen met je vrienden kun je heel Southfield verkennen en ondertussen de boerderij runnen. Verdeel de taken, doe opdrachten voor NPC’s of rij gewoon met z’n allen rond op een buggy terwijl je kippen probeert te vangen.

Qua stijl doet het me denken aan een mix van fallguys en slimerancher en die combinatie zorgt bij mij in ieder geval voor het idee van een niet te serieuze farming game, waarin je ook gewoon lekker met elkaar kunt aanrommelen. Het komt allemaal niet zo precies, er is geen stamina- of health bar, als je ontploft van een bijzonder stukje fruit is er niets aan de hand. Ik heb het idee dat de game daardoor ook heel toegankelijk is voor wat jongere kinderen. Ik heb de game hier thuis ook door verschillende handen laten gaan en ze vonden het allemaal leuk om naar te kijken, leuk om te doen en ik hoorde regelmatig gegiebel als ze al rollend van een berg af gingen.

Het nadeel van deze demo-versie was dat ik de game niet kon opslaan. Ergens logisch, want er is natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid die je hierin kunt doen, maar dat maakte wel dat ik het maar een paar keer heb gespeeld en daarna weer heb weggelegd. Voordeel is dan weer dat het dus heel makkelijk is en je ook zo de eerste tutorialstappen weer hebt doorlopen. Er waren al heel veel features te proberen, zoals machines om zaadjes mee te maken of hout mee te zagen, het rondrijden op een buggy en het bouwen van een eigen huis. Daardoor kreeg ik al een goede indruk van de mogelijkheden van de game en die zijn echt wel okay. Houd Steam vooral in de gaten, want ze hadden ook een korte demo-tijd tijdens Steam Next Fest, dus wie weet komt er nog een mogelijkheid aan. Southfield wordt ontwikkeld door Radical Forge, die bekend zijn van bijvoorbeeld Gang Beasts en Sea of Thieves.

Ik denk dat de volledige versie van Southfield best leuk kan zijn, maar dan wel om het samen te spelen. Als ik het alleen zou spelen, is het al gauw meer van hetzelfde. De game heeft helaas nog geen releasedatum, maar je kunt het natuurlijk wel op je wishlist zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.