Vandaag gaan we voor Funky Friday terug naar 1997. Naar de tijd van baggy broeken en beanies met PaRappa the Rapper. Deze gezellige en uitdagende game is een echte klassieker te noemen in het ritme genre en dat heeft niet alleen met de leeftijd te maken.

In PaRappa the Rapper speel je als rappende hond PaRappa die graag het hart van zijn crush Sunny Funny wil veroveren en daarom verschillende nieuwe skills gaat leren. Hij leert bijvoorbeeld auto rijden en koken en tijdens deze leermomenten is hij natuurlijk aan het rappen. Het rappen doe je door op de beat op de juiste knoppen te drukken. Hoe beter je dit doet, hoe hoger natuurlijk je score.

Vanwege het grote succes en de fanbase kreeg de game voor het 10-jarig jubileum een release voor de PlayStation Portable en kwam er een remastered versie voor de PlayStation 4 in 2017. Kortom, we kregen maar niet genoeg van de rappende hond. En dat snap ik wel, want de liedjes zijn echt super catchy. Ik heb de game vroeger wel een paar keer gespeeld, maar het was tijdens Game On in het Forum in Groningen (2022) dat ik de game eindelijk weer eens onder ogen kreeg. De rest van de middag kreeg ik de muziek dan ook niet meer uit mijn hoofd.

In 2002 kwam PaRappa the Rapper 2 uit voor PlayStation 2, maar dit was niet zo’n groot succes als zijn voorganger. Er is zelfs ooit nog gesproken over een mobiele game, maar die is er nooit meer gekomen. Toch jammer, want de game is eigenlijk wel heel goed. Het is behapbaar in grootte, maar het is zeker niet makkelijk. Voor het freestylen is het namelijk best moeilijk om een “Cool” score te krijgen, de hoogst mogelijke score.

Mocht je nou ook goede herinneringen hebben aan deze game, of misschien heb je het nog nooit gespeeld en wil je er eindelijk aan beginnen. Hoe dan ook, PaRappa the Rapper is verkrijgbaar in de PlayStation Store en er is ook een demo beschikbaar! Liever alleen de muziek luisteren, dan heb je mazzel, want je kunt ook de soundtrack kopen! Kortom, er is nooit een slecht moment om aan PaRappa the Rapper te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.