Trek je dikke winterjas maar vast aan, want Snow Day in South Park is dichterbij dan je denkt! De gehele stad is wit en Cartman geeft aan: ‘Snow is Good!’. Laten we hem dan maar op zijn woord vertrouwen in zijn Gandalf-outfit. Waarom sneeuw goed is wordt beantwoord op 26 maart, want dan verschijnt de game.

Al eerder schreven we over Snow Day in South Park, maar destijds was er bar weinig bekend over hoe de game nu eigenlijk in elkaar zat. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. De nieuwste trailer toont onze helden waarbij het er meteen al met groot geweld aan toe gaat. Het wordt een coöp-game waarbij je elkaar af kunt gaan knallen.

Vergezel Cartman, Stan, Kyle en Kenny in driedimensionale glorie of de meest magische dag te vieren. ‘It’s a snow day, dude!’. Een enorme sneeuwstorm zorgt voor chaos in de stad en dat betekent ook: school is gecanceld!

Speel met maximaal drie vinden of geheel solo met bondgenoten en vecht je letterlijk een weg door South Park dat geheel bedekt is door sneeuw. Een dag niet naar school hoeven was nog nooit zo leuk, want je doet mee aan hectische gevechten in een gloednieuw verhaal. Jij bepaalt hier de regels! Je doet dit door unieke wapens te gebruiken en speciale vaardigheden. Een avontuur waarin je de wereld redt en gelukkig niet naar school hoeft.

Wat zijn de eerste gedachten? Nou, het lijkt een shooter te worden. Of het hier echt daadwerkelijk om een shooter gaat en geen avonturengame erbij is nog even afwachten. Als het alleen schieten is dan laat ik persoonlijk Snow Day aan mij voorbijgaan. Mochten er toch andere elementen bij zitten in gameplay dan kun je mij zeker wel verblijden met deze game.

South Park: Snow Day verschijnt op 26 maart op de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC en Nintendo Switch. Durf jij deze dag vol sneeuw aan?

© THQ Nordic
© South Park Digital Studios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.