Ik heb dus thalassofobie, ofwel angst voor de oceaan, zee of meer en dan met name voor donker water waarvan ik de bodem niet kan zien. Ik heb geen moeite met op een boot varen, maar gooi me niet in de zee. Ik krijg al jeuk als ik er aan denk… Desalniettemin vond ik Endless Ocean voor Nintendo Wii een hele toffe game en deze krijgt nu eindelijk een opvolger.

In Endless Ocean (2007) ben je een duiker die een fictief gebied van de Grote Oceaan verkent om vissoorten te registreren en schatten te vinden. Naarmate je verder vordert en je meer vaardigheden hebt om grotere opdrachten te doen, stuit je op het verhaal van een legendarische walvis, White Mother. Dat smaakt natuurlijk naar meer, dus ga je op onderzoek uit en ik zal niets verklappen over het einde. In Endless Ocean 2: Adventures of the Deep (2010) kun je een groter gebied verkennen, kun je een dolfijn trainen en met hem zwemmen. Het verhaal is ook wat complexer en groter dan zijn voorganger. Samen met andere duikers onderzoek je vreemde geluiden die in de oceaan te horen zijn. In beide games zijn heel veel dieren te ontdekken en gebieden te verkennen.

Dieren zijn niet altijd vriendelijk en oceanen zijn niet altijd mooi en helder. Mijn thalassofobie was dan ook erg actief tijdens het spelen van de game. Toch bleef de game erg interessant (zeker als mijn man het speelde en ik niet zelf het water door hoefde). We waren dan ook blij verrast toen Nintendo tijdens de Nintendo Direct van 21 februari Endless Ocean Luminous aankondigde. Over een verhaallijn werd nog niets gezegd, maar wat wel duidelijk is, is dat je dit keer online met wel 30 andere spelers kunt duiken! Er zijn meer dan 500 diersoorten te ontdekken, waaronder uitgestorven en legendarische diersoorten.

Meer informatie over de game vind je op de website van Nintendo. Endless Ocean Luminous komt 2 mei naar Nintendo Switch.

Banner credits: Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.