Op 21 februari was er weer een Nintendo Direct en dit keer was hij eens niet zeer teleurstellend en waren er daadwerkelijk wat toffe dingen te zien! We gaan niet alle games bij langs, maar noemen een paar highlights.

Grounded is al een tijdje uit, maar komt nu eindelijk naar Nintendo Switch. In deze Honey I Shrunk the Kids-achtige game (voor de dinosauriërs en kenners onder ons) ben je zo groot als de insecten en moet je zien te overleven tussen de vriendelijke en niet zo vriendelijke kriebelbeestjes. Speel alleen of met vrienden, spring, ren en vlieg, bouw, verken en overleef. Grounded is beschikbaar voor Nintendo Switch vanaf 16 april.

ENDER MAGNOLIA: Bloom in the Mist is de opvolger van ENDER LILIES: Quietus of the Knights. Lilac en haar compagnons krijgen een hoop actie, avontuur en een verhaal over vernietiging en vernieuwing voor hun kiezen. Versla bazen, verander vijanden in vrienden (willen we dat niet allemaal) en leer nieuwe skills om een onderling verbonden wereld vol geheimen en intriges te verkennen. ENDER MAGNOLIA: Bloom in the Mist komt dit jaar nog naar Nintendo Switch.

Arranger: A Role-Puzzling Adventure is het verhaal van Jemma, een buitenbeentje in een klein dorp. Ze probeert zichzelf te vinden in deze avonturengame vol puzzels. Als Jemma beweegt, doet de wereld om haar heen dat ook, waardoor er een speelse chaos en een constante stroom aan kleine puzzels ontstaat. Pas je avontuur aan met diverse hulpopties en stort je in het verhaal via een expressieve artstijl op kleurrijke panelen. Arranger: A Role-Puzzling Adventure komt deze zomer naar de Nintendo Switch.

Monster Hunter Stories is de remake van de oorspronkelijke RPG uit 2017 voor de Nintendo 3DS. Deze remake heeft natuurlijke betere visuals, nieuwe voice-overs, prachtige artwork en muziek en zelfs content die eerder alleen in Japan beschikbaar was. Word deze zomer een Monster Rider en raak bevriend met talloze monsters uit de Monster Hunter serie.

In Disney Epic Mickey: Rebrushed ga je met Mickey Mouse op een kleurrijk avontuur door Geweestland, een wereld die is geïnspireerd door klassieke Disney-verhalen. De game is een remake van de klassieker uit 2010 en heeft verschillende upgrades gekregen, zoals betere graphics en meer vaardigheden voor Mickey. Zowel fans van het origineel als nieuwe spelers kunnen zich opmaken voor een avontuur van ‘epische’ proporties wanneer Disney Epic Mickey: Rebrushed dit jaar wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

SOUTH PARK: SNOW DAY! is de heerlijke opvolger van South Park: The Stick of Truth en South Park: The Fractured But Whole. In deze coöp-actiegame vorm je een team met Cartman, Stan, Kyle en Kenny om de stad te redden. Mocht je de eerdere games gespeeld hebben zul je herkennen dat je zelf de New Kid bent die zich bij de groep voegt. Vecht in je eentje of met tot wel drie vrienden in een gloednieuw verhaal in de besneeuwde straten van South Park. Gebruik allerlei wapens en ontketen vernietigende speciale vaardigheden op een avontuur om de wereld te redden op een dagje zonder school. SOUTH PARK: SNOW DAY! komt op 26 maart naar de Nintendo Switch.

In Super Monkey Ball Banana Rumble gaan AiAi en zijn vrienden weer op avontuur in deze nieuwe game in de Super Monkey Ball -serie. Pas je personage aan met meer dan 300 opties en rol door meer dan 200 levels, speel met vrienden in een gloednieuwe Adventure Mode in coöp, en speel voor het eerst in de serie online tegen tot wel 16 spelers. Gaan met die banaan wanneer Super Monkey Ball Banana Rumble op 25 juni exclusief wordt uitgebracht op de Nintendo Switch.

Pepper Grinder gaat over badass zeevaarder en graver Pepper. Gewapend met haar trouwe boor Grinder, graaft Pepper zich een weg door het terrein en het water, bestuurt ze machines en verpulvert ze vijanden op een missie om haar fortuin terug te krijgen. Deze platformer heeft een toffe stijl en een rap tempo terwijl je vecht tegen bazen, op zoek bent naar schatten en verborgen levels ontdekt. Pepper Grinder komt op 28 maart naar de Nintendo Switch. Alvast uitproberen? Dat kan, met de demo die nu beschikbaar is!

Snufkin: Melody of Moominvalley is een heerlijk Moomin verhaal. Er zijn een aantal foeilelijke parken aangelegd die het landschap en de harmonie in de natuur verstoren. Als Snufkin trek je borden uit de grond en stoot je wanstaltige standbeelden omver: alles om de natuur te herstellen, de bewoners hun thuis terug te geven en roet in het eten van de bedrijvige parkbeheerder te gooien. Beleef een symfonie met elke stap die je zet, opgeluisterd door muziek en melodieën van de IJslandse postrockband Sigur Rós, en dwaal door Moominvalley wanneer Snufkin: Melody of Moominvalley op 7 maart wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Reis naar het Beieren uit de 16e eeuw in Pentiment, maak keuzes en ondervind de consequenties waar een kleine gemeenschap nog jaren mee te maken zal hebben. Betreed een levende, geïllustreerde wereld die is geïnspireerd door de eerste boekwerken en maak kennis met bijzondere personages in het kleine stadje Tassing, in de buurt van Keirsau Abbey. Elke keuze die je onderweg maakt, kan enorme gevolgen hebben voor de toekomst van de gemeenschap en kan nog generaties lang doorwerken. Pentiment komt op 22 februari naar de Nintendo Switch.

Vijf games van Rare op de Nintendo Switch : er worden vandaag vijf games van Rare toegevoegd aan Nintendo Switch Online en Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.*2 Nintendo Switch Online-leden kunnen aan de slag met KILLER INSTINCT en BATTLETOADS IN BATTLEMANIACS als onderdeel van Super NES – Nintendo Switch Online, en SNAKE RATTLE N ROLL en R.C. PRO-AM als onderdeel van NES – Nintendo Switch Online. Leden van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket kunnen aan de slag met deze games én Blast Corps, want die destructieve actiegame wordt toegevoegd aan Nintendo 64 – Nintendo Switch Online.

Tot slot: Endless Ocean Luminous, de langverwachte opvolger in de Endless Ocean-serie. Duik in een uitgestrekte onderwaterwereld die met elke expeditie verandert, verken de diepten van de mysterieuze Verborgen Zee in je eentje of duik met tot wel 30 spelers online. Er zijn meer dan 500 soorten zeewezens te ontdekken. Misschien kom je wezens tegen die als uitgestorven werden beschouwd, of zelfs mythische wezens. Waar brengt je onderwaterreis je naartoe? Endless Ocean Luminous komt op 2 mei bovendrijven op de Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.