Het ziet er naar uit dat de in 2012 uitgekomen role-playinggame Kingdoms of Amalur: Reckoning voorzien gaat worden van een geremasterde versie. De naam en komst van deze game werd eerder al gelekt, doordat deze ineens verschenen was op de Microsoft Store. Heel toepasselijk gaat deze geremasterde versie Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning heten. De komst van deze remaster is inmiddels ook bevestigd door THQ Nordic, via een post op Twitter. “De geruchten zijn waar, bereid je voor op een ‘Re-Reckoning’, want Kingdoms of Amalur komt terug.”

Volgens de productbeschrijving zal de remaster alle DLC’s van de originele game bevatten, waaronder Teeth of Naros en Legend of Dead Kel. Daarnaast zal de game uiteraard ook voorzien zijn van een grafische upgrade en verbeterde gameplay.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning wordt ontwikkeld door Kaiko, die al eerder hebben gewerkt aan de Darksiders remasters. Het origineel is in 2012 uitgekomen, met Electronic Arts als uitgever. Niet lang daarna ging de ontwikkelaar achter de game, 38 Studios, failliet. Op dat moment was het team druk bezig met een MMO project, dat plaats zou vinden in hetzelfde universum als Kingdoms of Amalur: Reckoning. Er is nog geprobeerd om in 2013 de franchise te verkopen op een veiling, maar dat is niet gelukt. Uiteindelijk is de franchise in 2018 overgenomen door THQ Nordic, die nu ook uitgever is van de geremasterde versie van de game.

De game speelt zich af in de wereld van Amalur, die bedacht is door de Amerikaanse schrijver R.A. Salvatore. De grafische stijl van de game is bedacht door Todd McFarlane, een Canadees comictekenaar en -uitgever. Spelers krijgen te maken met vijf verschillende regio’s en kunnen kiezen uit vier speelbare rassen: de Almain (Civilized Humans), Dokkalfar (Dark Elves), Ljosalfar (Light Elves) en de Varani (Nomadic Humans). Er heerst een bloedige strijd tussen de onsterfelijke Fae en sterfelijke rassen. De speler kruipt in de rol van de Fateless One, die sterft tijdens een gevecht. Uiteindelijk wordt de speler weer tot leven gewekt met de zogenaamde Well of Souls en is het aan de speler om het verleden van de Fateless One te ontrafelen.

Op 18 augustus zal Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning uitkomen op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.