PC-gamers hebben het af en toe maar zwaar, er zijn inmiddels zoveel verschillende platformen waar je games kunt aanschaffen en een digitale bibliotheek aan games kunt opbouwen. Denk aan Uplay, Origin, Epic Games, GOG en natuurlijk Steam. Het liefst wil je natuurlijk alles netjes bij elkaar hebben, maar dat laten al die verschillende platformen niet altijd toe. Niet alle games zijn bijvoorbeeld op Steam te verkrijgen, maar enkel exclusief bij het platform van de desbetreffende uitgever. Echter, het ziet er naar uit dat Electronic Arts toch weer hun games gaat verkopen op Steam. Er zijn meer dan 25 EA-games toegevoegd aan het online platform van Valve. Goed nieuws dus voor Steamgebruikers die games het liefst op één platform verzamelen en spelen.

Mike Blank, (SVP, Strategic Growth), geeft aan dat EA het makkelijk wil maken om de games te spelen waar je van houdt, wanneer je maar wilt. Het beschikbaar maken van deze games voor de Steam-community is een belangrijke stap om dit doel te bereiken, aldus Blank.

Om dit te vieren is er momenteel ook een uitverkoop gaande op Steam, met flinke kortingen op EA-games, die nu via Steam aangeschaft kunnen worden. Echt helemaal soepel lijkt deze overgang nog niet te gaan. Zo melden spelers die Dragon Age: Inquisition hebben aangeschaft via Steam, dat ze alsnog een afgeslankte versie van Origin (het platform van EA) moeten installeren om de game te kunnen spelen. Daarnaast zouden de games ook vaak crashen, waardoor enkele games bijna onspeelbaar zijn.

Verder zijn ook niet alle EA-games beschikbaar op Steam. Zo missen onder andere games als de Mass Effect-franchise, Titan Fall, Anthem en de populaire battleroyale-game Apex Legends. Of deze games ooit worden toegevoegd op het platform van Valve, is onbekend.

De komst van EA-games gaat gepaard met nog een nieuwtje. De abonnementsdienst EA Access, dat voorheen alleen op Origin (PC), PlayStation 4 en Xbox One beschikbaar was, zal namelijk ook naar Steam komen. Spelers die geabonneerd zijn op EA Access krijgen eerder toegang tot de nieuwste games en kunnen een hele catalogus aan EA-games voor een kleine prijs spelen. Zie het als een soort Netflix voor games. Daarnaast krijgen leden ook 10% korting op digitale EA-aankopen. Meer informatie over EA Access kun je vinden op de website van EA.

© ELECTRONIC ARTS / STEAM

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.