Momenteel worden er heel veel remakes van games gemaakt. Xenoblade Chronicles en Final Fantasy VII zijn een van de vele recente games. Maar daar blijft het niet bij. Square Enix Ltd kondigde laatst aan dat er een vernieuwde versie van Final Fantasy Crystal Chronicles eind augustus beschikbaar komt voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en mobiele iOS- en Android-apparaten.

Het verhaal gaat over dat de wereld bedekt is door een giftige stof, genaamd miasma. Iedereen die ermee in aanraking komt kan eraan doodgaan. De bewoners zijn er achter gekomen dat ze door gebruik van kristallen de miasma op afstand kunnen houden. Helaas is de kracht van deze kristallen niet oneindig en moeten ze ieder jaar gezuiverd worden. Met behulp van mirre van een mirreboom kunnen ze dat doen, alleen is mirre zeer moeilijk te verkrijgen. Daarom gaan jonge mannen en vrouwen met karavanen gevuld met kristallen op pad om dit te vinden en terug te brengen naar hun dorp of stad.

Final Fantasy Crystal Chronicles, een geliefde action RPG-game in de Final Fantasy-franchise. Een game die ik vroeger gespeeld heb op de Nintendo GameCube in 2004. Persoonlijk vond ik dit een van de lastige, moeilijke RPG-games toentertijd, maar grafisch zag dit er spectaculair uit. En nu na ruim 15 jaar maakt de game zijn comeback op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en mobiele iOS- en Android-apparaten, waarbij spelers teams kunnen vormen om samen te spelen.

Naast het gebruikelijke verbeterde beeld en geluid, heeft de remastered editie ook nieuwe ingesproken stemmen, online multiplayer-optie, nieuwe items en spannende, nieuwe dungeons en eindbazen. Kortom: heel veel nieuwe toevoegingen in de game.

Bron afbeelding: Square Enix

Daarnaast introduceert Final Fantasy Crystal Chronicles – Remastered Edition een gloednieuwe ‘mimic’-functie waarmee spelers het uiterlijk kunnen aannemen van verschillende personages die ze onderweg tijdens de reis ontmoeten. Door stempels te verzamelen, Moogle Houses te bezoeken en door dungeons te voltooien, verdienen spelers unieke kristallen waarmee je het uiterlijk kan veranderen.

Final Fantasy Crystal Chronicles – Remastered Edition verschijnt op 27 augustus 2020 voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en mobiele iOS- en Android-apparaten. Voor meer informatie over de game, ga naar de officiële website van Square Enix.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.