Het Pokémon-avontuur gaat verder! Eindelijk heeft Nintendo recent aangekondigd wanneer de eerste Expansion Pass voor Pokémon Sword en Pokémon Shield beschikbaar zal zijn. Vanaf 17 juni 2020 zal ‘The Isle of Armor’ speelbaar zijn. Nieuwe omgeving, nieuwe items en een gloednieuwe Pokémon.

Enige tijd geleden kondigde het bedrijf achter Pokémon aan dat de nieuwste Pokémon-spellen Pokémon Sword & Shield een expansion pass gaat krijgen. Niet 1, maar liefst 2 passen zelfs. En de eerste ‘The Isle of Armor’ zal vanaf 17 juni 2020 beschikbaar zijn.

Maak jezelf klaar om op pad te gaan naar een enorm eiland voor de kust van Galar, The Isle of Armor. Op dit eiland vind je de meest uiteenlopende natuurgebieden die je maar kan vinden. Witte stranden, gevaarlijke moerassen, betoverende bossen en uitgestrekte duinen. Wanneer je deze prachtige natuurgebieden hebt bezocht, kan je in de leer gaan bij Mustard. De voormalige kampioen van Galar en is overigens ook de mentor van Leon, de huidige kampioen. Maak kennis met nieuwe rivalen, verbeter je vaardigheden en probeer nieuwe gevechtsstijlen onder de knie te krijgen met de nieuwe Pokémon Kubfu.

De vraag is ook als volgt: Zit er enig verschil in de eerste DLC tussen Pokémon Sword en Pokémon Shield? Ja! Er zit verschil in. Hoewel het qua Pokémon nog onbekend is, is er wel verschil welke type rivaal je krijgt. Wanneer je Sword in bezit hebt, krijg je rivaal Klara voor je kiezen, een Poison-type trainer. En Shield krijg je Avery, een Psychic-type trainer.

Naast deze nieuwe rivalen vind je ook Pokémon uit eerdere generaties op dit bijzondere eiland. Poliwag, Emolga, Staryu en nog vele anderen kan je hier vinden. Dus jouw collectie wordt alsmaar groter. Daarnaast kunnen de laatste evolutie van jouw gekozen Pokémon-partner nu ook Gigantamaxen. Gebruik zijn nieuwe vorm en nieuwe G-Max move in gevechten.

Kort overzicht wat je kan verwachten in DLC The Isle of Armor:

  • Meer dan 100 nieuwe items en kledingstukken;
  • Op dit eiland kan je een Exp. Charm item vinden waarbij je Pokémon level up gaat;
  • Nieuw tutor moves die aan je Pokémon kan leren;
  • De spelers Galar Pokédex wordt geüpdatet op basis van jouw DLC;
  • En je vind nieuwe Pokémon Dens in de Wild Area op het eiland, net zoals in de main game.

Je kan de Expansion Pass kopen via de Nintendo eShop voor 29,99 euro, waarbij je toegang heb tot beide passes. The Isle of Armor dat vanaf 17 juni beschikbaar is en The Crown Tundra vanaf herfst 2020.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.