The Pokémon Company International heeft aangekondigd dat er een bordspel op de markt komt waarbij spelers makkelijk en eenvoudig het Pokémon Trading Card Game-kaartspel kunnen leren. Dus heb je Pokémon-kaarten en wil je graag de basis leren? Dan is dit bordspel zeker iets voor jou!

Vroeger (en nu nog steeds, trouwens) had iedereen Pokémon-kaarten. Ik wilde steeds de mooiste en de nieuwste kaarten hebben. Vooral van die kaarten waar een speciale foil kleur overheen zat, want die waren zeldzaam. Maar wist ik veel dat deze kaarten bedoelt waren voor een officiële kaartspel. Een kaartspel waarbij grote toernooien worden gehouden. Geweldig toch? Maar om mee te mogen doen moet je uiteraard wel de spelregels weten, anders is het lastig om een potje tegen elkaar te spelen. Gelukkig brengt The Pokémon Company International een bordspel uit waarbij je de regels eenvoudig kan leren en het heet: Pokémon Trading Card Game Battle Academy.

Het is de eerste keer dat het bedrijf met een bordspel komt van Pokémon TCG, een van de populairste en zelfs bestverkopende kaartspellen ter wereld. Het Battle Academy bordspel biedt niet alleen alles wat een speler, oftewel Trainer, nodig heeft om de basisregels van het kaartspel te leren, maar ook nog eens plezier voor het hele gezin en vrienden. Het is klassiek, strategisch en eenvoudig te leren in een leuke spelbeleving.

J.C. Smith, Senior Director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International:

“Battle Academy is bedoeld als eenvoudig te leren en leuk spel voor alle soorten Trainers, onder wie kinderen en ouders die de Pokémon TCG nog niet kennen. Pokémon heeft het unieke vermogen mensen bij elkaar te brengen. We zien dan ook graag ouders en hun kinderen tijdens hun volgende spelavond Battle Academy spelen, wanneer ze samen plezier beleven aan een van hun favoriete spelmakers en de Pokémon TCG-verzamelkaarten.”

De Battle Academy-box bevat een speelbord voor twee spelers, drie decks (Charizard, Pikachu of Mewtwo) met zestig kaarten, spelregels en spel accessoires. Daarnaast bevat het bordspel ook een codekaart waarmee spelers de Pokémon-kaarten digitaal kunnen spelen via de gratis Pokémon Trading Card Online-game app op iOS- en Android-apparaten en op de officiële Pokémon.com website.

Het Battle Academy bordspel is vanaf 31 juli 2020 verkrijgbaar bij deelnemende winkels en online shops. Ga voor meer informatie over het bordspel naar Pokémon.co.uk/BattleAcademy.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.