Second hand lovers opgelet! Op 7 oktober dit jaar is het Nationale Kringloopdag. Ondergetekende is daar als de kippen bij, want tweedehands is veel beter dan alles nieuw in de winkel kopen. Wat je ook verzamelt, van antiek tot aan leuke kleding tot aan serviezen en tot aan speelgoed. Je zou zomaar eens een heilige graal kunnen ontdekken om aan je collectie toe te voegen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is tweedehands te koop. Websites als Vinted en Marktplaats puilen uit, maar in de kringloopwinkel is het tastbaar. Ieder jaar is het Nationale Kringloopdag en daarbij staan we even extra stil bij hoeveel spullen er een tweede leven verdienen. Door heel Nederland zijn er bij diverse kringloopwinkels leuke activiteiten en evenementen.

Waarom is kringlopen zo leuk? Uiteraard help je het milieu. We leven in een weggooi-maatschappij waarin we veel maar weggooien. Enorm slecht voor het milieu. Gelukkig proberen we dit terug te dringen en tweedehands aankopen aan te moedigen en zeker tijdens de Nationale Kringloopdag. Zeg nou zelf: in de kringloop kun je prachtige en unieke items tegen kleine prijsjes ontdekken. Waarom zou je het dan voor veel geld nieuw kopen? Op de pagina van 100%kringloop kun je verspreid over Nederland vele kringloopwinkels vinden. Houdt vooral ook de websites van jouw lokale kringloop in de gaten welke activiteiten op 7 oktober daar georganiseerd gaan worden.


Op de website van Alle Kringloopwinkels kun je tevens heel veel kringloopwinkels bij jou in de buurt vinden. Rataplan is bijvoorbeeld een keten verspreid over Nederland die de nodige activiteiten organiseert. Rataplan Delft bijvoorbeeld deelt poffertjes uit en Rataplan Den Helder trakteert op ijslolly’s, thee, limo en koekjes. Voorheen was hier ook de Ronde van Rataplan waarmee je een busrit kon maken langs diverse vestigingen. Deze is tegenwoordig verplaatst naar een datum later in het jaar.

Estafette is ook een kringloopketen welke met name in het noorden van het land winkels heeft. In Oosterwolde kun je een cursus waardeherkenning worden, in Franeker kun je een sleutelhanger maken van macramé en in Leeuwarden kun je een kijkje achter de schermen krijgen. Extra leuk is dat je tijdens deze dag ook 10% korting krijgt.

Een aantal tips voor je bezoek aan de kringloop: verwacht niets. Hoop iets te scoren, maar verwacht niet dat je het meteen gaat vinden. De kunst is hem tegen het onverwachte aan te lopen. Soms heb je geluk en soms heb je pech. Met regelmaat kun je ook geeky items vinden in de kringloop. Van figuurtjes tot aan boeken, bordspellen, kledingstukken of collectors items. Verwacht niet dat het tijdens jouw bezoek meteen raak is. Het ligt puur aan het aanbod op dat moment, welke items er door anderen binnen zijn gebracht en hoe het in de winkels ligt. Bedenk ook dat wanneer je tweedehands shopt je hebt milieu een handje helpt. Jij kunt blij worden van producten waar een ander op uitgekeken was.

We wensen je in ieder geval heel veel plezier tijdens de Nationale Kringloopdag 2023 op 7 oktober 2023. Laat ons vooral weten of je iets leuks gescoord hebt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.