Een tijdloze simulatie is best fijn om te spelen. Geen haast, oneindig veel opties en creaties. Binnenkort komt er een nieuwe simualtie-game aan, namelijk Two Point Hospital. Dus wilde jij altijd al een dokter worden? Of een eigen ziekenhuis willen runnen? Met deze simulatie kan dat!

In het verleden zijn er al meerdere ziekenhuissimulaties uitgebracht. Waar Two Point Hospital veel op lijkt is Theme Hospital (1997) en Hospital Tycoon (2007) voor de PC. In deze twee games run je een ziekenhuis. Je moet dokters en assistenten aannemen, apparaten kopen en kamers inrichten waar je patiënten kan onderzoeken en beter kan maken. Gelukkig brengt SEGA in samenwerking met Two Point Studios een nieuwe ziekenhuissimulatie op de markt.

De maker achter de games is Two Point Hospital, ze hebben populaire simulatiegames als inspiratie gebruikt om een nieuwe en betere ziekenhuissimulatiegame te maken. De speler speelt de rol als ‘Hospital Administrator’ waar het bouwen, genezen en ontwikkelen centraal staan. Je bouwt ruimtes waar dokters patiënten kunnen onderzoeken en genezen. En je biedt jouw personeel cursussen aan om hun vaardigheden te ontwikkelen, want patiënten genezen is het allerbelangrijkste. Daarnaast om de reputatie van het ziekenhuis positief en personeel tevreden te houden.

Het is een grappige simulatie, trouwens. In grote lijnen komt het zeker overeen wat in doorsnee ziekenhuis gebeurt, alleen de ziektes en behandelingsmethodes zijn verre weg van realiteit. Een patiënt met geen hoofd? Oh, wacht. Jij hebt de ziekte van ‘Turtle Head’. Geen probleem. Kom maar mee, meneer.

Wat trouwens ook leuk is, is dat elk personeelslid een eigen personaliteit heeft. Geen enkel mens is hetzelfde. De ene leert bijvoorbeeld sneller dan de andere, terwijl de andere sneller diagnoses kan stellen. Dat maakt het spel ook leuker. Tevens kan je je ziekenhuis promoten door middel van marketingacties in te zetten. Wellicht is jouw ziekenhuis wel het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis ter wereld.

De game vind ik er heel leuk en grappig uitzien. Een herkenbare simulatie dat ik vroeger met veel plezier heb gespeeld. Een simulatiegame waarbij je een ziekenhuis moet runnen en patiënten genezen van hun iets te gekke, maar op een grappige manier aandoening. Je kan zelf jouw eigen ziekenhuis inrichten, dus jouw vrijheid is enorm. Zolang je maar patiënten weet te genezen, want daar draait het allemaal om.

Two Point Hospital is vanaf 30 augustus verkrijgbaar voor de PC (via Steam), Mac en Linux. Steam-gebruikers kunnen nu de game met 10% korting aanschaffen, voordat de game verkrijgbaar is. De promotieactie eindigt op 30 augustus.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.