In januari vorig jaar schreef ik al een preview voor Ooblets, een soort life sim met allemaal schattige beestjes. Er was toen nog niet heel veel bekend, maar gedurende het jaar kwamen er steeds meer devlogs met interessante nieuwtjes en nu weten we zelfs dat de game in Early Access komt!

Heel kort samengevat is Ooblets een kleurrijke en vrolijke game waar je onder andere moet farmen, verschillende gebieden van Oob kunt verkennen en allemaal voorwerpen, zaadjes en (heel belangrijk) Ooblets kunt verzamelen. Deze schattige beestjes hebben allemaal een geweldig uiterlijk, ik hou er van! Ze kijken heerlijk vrolijk of juist heel stoïcijns, zijn kleurrijk en schijnen ook nog eens een lekker potje te kunnen dansen. Inspiratie voor de Ooblets lijkt uit onze eigen flora en fauna te komen, want in de hele lijst van Ooblets die inmiddels bekend is zien we bijvoorbeeld een soort vis, een kwalachtige Ooblet en een paddestoel. De stijl van deze game spreekt me nog steeds heel erg aan. Het is cartoony, zacht, de kleuren zijn vrolijk en toch ook warm en heeft leuke details. Met je personages doorloop je allemaal missies (Tinstle Tasks) die je met je personage afwerkt en die zullen ongetwijfeld een verhaallijn uitlichten. Daarnaast hebben ze ook meer lore toegevoegd en kun je in Oob allerlei informatie vinden over de geschiedenis Oob en wellicht vormt zich daar ook wel een verhaal. Nu zei ik al dat de Ooblets ook een lekker potje kunnen dansen. Ook daar hebben de ontwikkelaars druk aan gewerkt om de moves van de Ooblets en jouw personage zo swingend mogelijk te maken. 

Via de devlogs heeft Glumberland ons op de hoogte gehouden van alle ontwikkeling. Zo hebben we een blik kunnen werpen op het vissen, waarmee je geen dieren maar voorwerpen op zult vissen. Er is een speciale Ooblet die badges uitdeelt als je ze hebt verdient, in plaats van dat je ze zelf ergens moet ophalen. Dat is nog eens service! Ook laten ze weten welke bugs ze tegenkomen en wegwerken (sommige zijn echt hilarisch) en delen ze veel screenshots van bijvoorbeeld de kaart waar ze aan hebben gewerkt, het uiterlijk van Ooblets, een Oobcoop, ballonnen en andere toffe gameplay. Wat ik ook vooral heel tof vindt is dat ze het ontwikkelen van deze game met z’n tweeën zijn begonnen. Rebecca Cordingley en Ben Wasser hadden een idee en zijn samen aan de slag gegaan om dit idee uit te werken. Hieruit ontstond Ooblets en inmiddels werken ze er al vele jaren aan. Er zijn wel wat mensen aan het team toegevoegd, bijvoorbeeld voor animatie en muziek, maar het meeste doen ze toch nog zelf.

Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet kun je ook dingen maken, zoals lekkere taartjes en iets wat lijkt op een supersoaker. Rechts zie je informatie over het object, wat het oplevert, waarin je het moet bereiden en welke ingrediënten je nodig hebt. Ik vind het wel heel fijn dat erbij staat waar je het mee moet maken, want ik merk dat ik dat soms nog wel eens mis bij games. Gewoon wat meer duidelijkheid en overzicht. Ik vind de layout van deze almanak ook wel heel prettig. Tabbladen boven waartussen je kunt wisselen, in één oogopslag zie je alle nodige informatie en vooral geen overbodige informatie. Dat lettertype ook!

Nu weten we inmiddels dan ook dat Ooblets op 15 juli in Early Access komt in de Epic Games Store en naar de Xbox. Het is vooralsnog alleen voor Epic en Xbox, maar wellicht dat de volledige game ook wel naar Steam komt. Ooblets gaat €24,99 kosten en is in de eerste week te koop voor €19,99! Kom maar op met alle cuteness, ik kan in deze wereld vol gedoe op dit moment niet genoeg van deze vrolijke games hebben. Check voordat je weg klikt nog wel even deze vrolijke trailer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.