De jubileum editie van Heroes Dutch Comic Con komt steeds dichterbij en de organisatie strooit met namen! Tijd om de balans op te maken, want de last-minute tickets zijn nu in de verkoop.

De eerste twee namen, Cobie Smulders en David Tennant zijn inmiddels al een tijdje bekend, maar er waren nog wel wat namen nodig om het programma verder op te vullen. Een daarvan is Misha Collins, vooral bekend als de engel Castiel in Supernatural en sinds kort speelt hij ook Harvey Dent in Gotham Knights. Naast Misha Collins is ook het YouTube duo Hilly en Hannah Hinti van The Hillywood Show toegevoegd en niemand minder dan Fred en George, ofwel James en Oliver Phelps! James en Oliver Phelps zijn echter alleen op de vrijdagavond aanwezig.

Misha Collins
The Hillywood Show
James en Oliver Phelps

Over deze vrijdagavond gesproken, deze avond is uniek voor deze jubileum editie. Er is toegang voor een beperkt aantal bezoekers en zij krijgen een speciaal programma aangeboden. Zo mogen zij plaatsnemen bij bijzondere panels, deelnemen aan unieke masterclasses en als allereerste snuffelen bij leuke stands. En minder bezoekers betekent natuurlijk ook meer tijd en ruimte om rustig rond te kijken en te genieten van al het fijne wat HDCC te bieden heeft.

Naast bovengenoemde acteurs zijn er ook altijd comic artiesten te vinden en dit jaar is het de grootste line-up ooit!

  • Peter Milligan (“The Human Target”)
  • Raül Fernandez (“Profane”)
  • Khary Randolph (“Ben Reilly: The Scarlet Spider”)
  • Joanne Starer (“Fire and Ice: Welcome to Smallville”)
  • Cian Tormey (“Son of Superman”)
  • Yancey Labat (“DC SuperHero Girls”)
  • Alex Sinclair (“Batman”)
  • Steve Pugh (“The Flintstones”)
  • Andrew Wildman (“Transformers”)
  • Marie Javins (editor-in-chief DC Comics)

Voor iedereen die zelf een carrière ambieert als striptekenaar is er de mogelijkheid om hun portfolio te laten beoordelen door Marie Javins, die als editor-in-chief bij DC Comics als geen ander weet hoe een goede comic in elkaar steekt. Alle ingeleverde portfolios worden voorzien van feedback vanuit haar professionele en artistieke oogpunt. Wie wil leren wat de ins en outs van een goed kunstwerk zijn, kan aansluiten bij één van de panels in de Cozy Corner.

Ook worden er twee gloednieuwe boeken gepresenteerd, als allereerste ter wereld. Peter Milligan en Raül Fernandez presenteren hun eigen Arthouse Thriller ‘Profane’, de duistere moordmysterie dat zich afspeelt op de zonovergoten straten van Los Angeles. De vlotte pen van Peter Milligan in combinatie met het kleurrijke artwork van Raül Fernandez maakt ‘Profane’ een spannend verhaal dat niemand mag missen.

Daarnaast presenteert Joanne Starer haar gloednieuwe eigen werk ‘Total Suplex of the Heart’, een coming of age literair stripboek dat zich afspeelt in de wereld van professioneel worstelen. Een jonge journalist gaat undercover in het lokale worstelcircuit om onderzoek te doen voor een artikel, maar krijgt gaandeweg te maken met belangrijke levenslessen. Starer maakt met behulp van tekenaar Ornella Greco een meeslepend boek dat onmogelijk is om weg te leggen.

Binnenkort volgt er meer nieuws over gaming tijdens Heroes Dutch Comic Con, dus nog eventjes geduld. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Zien we jullie daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.