May the 4th is altijd een speciale dag voor Star Wars fans. Deze dag staat in het teken van de fantastische films, series, games en alles daaromheen. Vaak gaat dit gepaard met marathons, nieuwe merch en LEGO sets en aangezien een Star Wars fan nooit genoeg Star Wars kan hebben nemen we je graag mee in het nieuws rondom 4 mei 2024.

Bioscoop
Allereerst is er natuurlijk de marathons in de bioscopen om het 25-jarig jubileum te vieren van Star Wars Episode I – The Phantom Menace. 25 uur lang zit je met andere Star Wars fans in de bioscoop met leuke quizzen, lekker eten en natuurlijk alle films uit de Skywalker saga. Naast de marathon kun je ook alleen Episode I in de bioscoop zien, mocht 25 uur net een beetje te lang zijn. Mooie bijkomstigheid, als je naar de bios gaat krijg je ook een 5 minuten durende preview van de nieuwe Star Wars serie The Acolyte. Kijk even bij je eigen bioscoop voor het aanbod, want niet iedere bioscoop biedt de marathon of Episode I aan.

lego.com

LEGO sets
Natuurlijk komen er ook weer hele toffe LEGO sets aan (ze staan alvast op mijn verlanglijstje). Zo is er een nieuwe Ultimate Collectors Edition, de TIE Interceptor. Dit brute schip staat ongetwijfeld fantastisch in alle (vitrine)kasten naast bijvoorbeeld de X-Wing of AT-AT. Is deze buiten je budget? Dan zijn er ook nog wat kleinere sets. Zoals Darth Mauls Sith Infiltrator, de BARC Speeder, een nieuwe diorama van de podrace op Mos Espa, een supervette Droideka, of misschien wel een Phantom Menace BrickHeadz set of Clone Commander Cody BrickHeadz. Liever nog kleiner? Dan kun je ook een Keizer Palpatine of Luke Skywalker piloot sleutelhanger kopen. Voor de liefhebbers van koffietafelboeken is er The Force of Creativity, een boek vol met toffe LEGO Star Wars sets, concept-art en meer.

starwars.com

Fortnite
Ook Fortnite besteedt aandacht aan Star Wars, want het thema keer terug op 3 mei. Ze beloven nieuwe items, maar ongetwijfeld is er ook de mogelijkheid om eerdere content te bemachtigen. Tijdens vorige edities kon je bijvoorbeeld The Mandalorian, Grogu in zijn pod, Ahsoka en Leia kopen met in-game V-Bucks. Wat er deze editie bij zit, is nog niet bekend, dus houd vooral Fortnite zelf in de gaten op 3 mei.

Merch en verzamelen
Voor de verzamelaar zijn er ook tal van nieuwe items, zoals Funko Pops en toffe kleding en accessoires. Funko Pop! heeft een reeks nieuwe Star Wars figuren uitgebracht, waaronder een Battle Droid, Darth Maul en de jonge Anakin Skywalker in zijn podracer uniform.

Ook voor de liefhebber van kleding en accessoires is er nieuws. Mocht je net als Anakin de carrière van een podracer ambiëren, dan is de zonnebril van DIFF Eyewear misschien wel iets voor jou. Ze hebben nog meer toffe monturen, zoals een Mace Windu. Ze zijn niet goedkoop, maar ze doen ook wat terug voor de wereld, zoals het doneren van leesbrillen aan hen die het niet kunnen veroorloven.

Girls Crew voegt nieuwe sieraden toe aan hun collectie Our Universe een toffe bomberjack, Loungefly brengt een Queen Amidala rugtas op de markt en Hasbro heeft een retro Phantom Menace actiefigurenset.

Houd op 4 mei vooral zelf ook al het nieuwe in de gaten, bijvoorbeeld via starwars.com of YouTube. Vaak zijn er nieuwe teasers, trailers of andere toffe nieuwtjes. Ik ga me in ieder geval klaar maken voor The Phantom Menace in de bioscoop en een thuismarathon! May the force be with you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.