Eerder dit jaar werd de in 2018 uitgebrachte Witcher-spin-off-game naar de Nintendo Switch gebracht, maar Thronebreaker: The Witcher Tales is nu ook op mobiele apparaten te spelen. De game is echter wel momenteel alleen beschikbaar voor iOS-apparaten. Android-gebruikers, niet getreurd, een Android-release van de game staat gepland voor later dit jaar. Hoewel ontwikkelaar CD Projekt RED destijds aangegeven had geen plannen te hebben voor een mobiele variant van Thronebreaker, lijkt het erop dat ze toch overstag zijn gegaan.

De iOS-versie van Thronebreaker: The Witcher Tales is zodanig aangepast dat deze perfect speelbaar is op mobiele apparaten, denk hierbij aan de aangepaste toch-screen controls en de mogelijkheid om de game op te slaan in de cloud. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat je verder kan spelen, daar waar je bijvoorbeeld op PC bent gebleven. Via de cloud-save-support kunnen de savegames op die manier uitgewisseld worden.

Daarnaast kunnen spelers ook verschillende bonussen in GWENT: The Witcher Card Game vrijspelen. Dit geldt voor alle versies van de game: iOS, Android en PC. Deze bonussen bestaan onder andere uit unieke ornamenten en 20 kaarten die gebruikt kunnen worden in multiplayergevechten.

Spelers kunnen ook een aantal digitale Thronebreaker goodies gratis downloaden, waaronder de officiële soundtrack, concept art en een kaart van Lyria.

Thronebreaker: The Witcher Tales is een singleplayer role-playing-game, dat zich afspeelt in de wereld van The Witcher. De game draait om Meve, een oorlogsveteraan en koningin van twee Northerm Realms – Lyria en Rivia. Aangezien er een Nilfgaardian invasie dreigt, is Meve gedwongen om weer op oorlogspad te gaan en gaat ze een duistere reis van verwoesting en wraak tegemoet. Meve komt voor meerdere keuzes te staan en het is aan de speler om de knoop door te hakken. Uiteraard niet zonder consequenties. Elke keuze die je maakt heeft invloed op het verloop van het spel en de uiteindelijke uitkomst. Zo zijn er wel 20 verschillende eindstaten. Meve zal daarnaast niet helemaal alleen zijn. Tijdens haar reis komt ze vele multidimensionale personages tegen, waarvan een aantal haar zullen vergezellen tijdens haar reis. Echter, sommigen zul je tegenkomen op het slagveld…

De game combineert verhaalgedreven verkenning met unieke puzzels en kaartspelmechanieken. Het kaartspel Gwent speelt namelijk een grote rol in de game en is als het ware geïmplementeerd als vechtmechaniek. De gevechten die je aangaat in de wereld van Thronebreaker worden namelijk gespeeld door middel van een variatie op het tactische kaartspel. Dit varieert van simpele recht-toe-aan gevechten, tot uitdagende puzzels.

Thronebreaker: The Witcher Tales is nu verkrijgbaar voor iOS-apparaten. Later dit jaar zal er een Android-variant verschijnen.

Bekijk hier de lanceringstrailer voor de iOS-versie van Thronebreaker: The Witcher Tales:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.