Eerder al werd er al gehint naar de komst van Far Cry 6, maar de game is nu officieel aangekondigd tijdens Ubisoft Forward. Tijdens het digitale evenement van Ubisoft is er een cinematische trailer, alsook een releasetrailer laten zien en is er een releasedatum gecommuniceerd. Far Cry 6 zal uitkomen op 18 februari 2021, op PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. Daarnaast zal de game ook beschikbaar zijn voor de nieuwe generatie consoles, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Far Cry 6 zal zich afspelen in het tropisch paradijs Yara, dat stil heeft gestaan in de tijd. De speler neemt deel aan een moderne guerrillarevolutie, om zo een dictator ten val te brengen. Deze dictator, genaamd President Anton Castillo, wordt door niemand minder gespeeld door Giancarlo Esposito, die onder andere bekend is van Breaking Bad, Better Call Saul en The Mandalorian. Hij belooft zijn land in haar oude glorie te herstellen, terwijl hij zijn zoon Diego klaarstoomt om hem op te volgen. Diego zal worden vertolkt door Anthony Gonzalez (bekend van Coco). Het land is echter verdeeld en spelers kunnen kiezen om het spel te spelen als een mannelijke of vrouwelijke Dani Rojas.

Dani zal de strijd aan gaan met Anton Castillo en zijn leger en wordt langzaam een guerrillastrijder. De speler zal bondgenoten moeten zoeken, op het eiland dat bestaat uit uitgestrekte jungles en de hoofdstad Esperanza. Uiteraard zal de game een arsenaal aan nieuwe, unieke wapens bevatten. Daarnaast zijn er ook nieuwe Fangs For Hire beschikbaar, waaronder Chorizo, de schattigste hond op wielen.

Naast Esposito en Gonzalez, voegt nog een Hollywood-bekendheid zich toe aan de game. De soundtrack zal namelijk worden gecomponeerd door Pedro Bromfman, die onder andere de soundtrack verzorgd heeft voor de populaire TV-serie Narcos.

Far Cry 6 zal worden uitgebracht op 18 februari 2021, voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en Google Stadia.

Bekijk hier de cinematische trailer:

Bekijk hier de aankondigingstrailer:

©UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.