In samenwerking met Turner Sports’ esports- en gamingentertainmentmerk ELEAGUE en Buzzfeed Multiplayer, heeft Electronic Arts aangekondigd met de productie van start te zijn gegaan van de allereerste reality-competitieserie die zich centreert rond De Sims. Het realityprogramma gaat The Sims Spark’d heten en brengt de community op een onderhoudende manier samen met creativiteit en verhaalkunst. Deelnemers zullen creatieve uitdagingen krijgen om de meest unieke personages, werelden en verhalen te bouwen en dat allemaal via de game De Sims 4.

The Sims Spark’d gepresenteerd door ELEAGUE maakt zijn debuut op vrijdag 17 juli om 23.00 uur ET/PT op TBS. Afleveringen worden wekelijks uitgezonden op vrijdag (17, 24 en 31 juli en op 7 augustus) om 23.00 uur op TBS, met aanvullende uitzendingen op zaterdag (18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus) om 08.00 uur via het netwerk. BuzzFeed Multiplayer is de voornaamste digitale locatie voor de Benelux aangezien hier elke The Sims Spark’d-aflevering op de eerstvolgende maandag wordt gepubliceerd (op 20 en 27 juli en op 3 en 10 augustus).

De 12 deelnemers, bestaande uit bekende online persoonlijkheden, die deelnemen aan The Sims Spark’d worden tijdens de eerste aflevering bekendgemaakt. Zij zullen elk hun eigen onderdeel van De Sims-gameplay krijgen, waarin zij gespecialiseerd zijn. Daarnaast krijgen spelers de kans om voor een toekomstig seizoen van The Sims Spark’d uitgekozen te worden, door middel van het voltooien van de Spark’d Uitdagingen in De Sims 4. Deze uitdagingen gaan vrijdag 17 juli van start.

The Sims Spark’d gaat een vierdelige serie worden, waarin spelers deelnemen aan zowel vaardigheid- als eliminatieopdrachten. De hoofdprijs bedraagt $100,000 en deelnemers uit de De Sims-community strijden, in een race tegen de klok, om indruk te maken op een panel van beroemde juryleden. De cast van de serie bestaat uit onder andere uit American Idol-finalist Rayvon Owen als presentator die de game al sinds de basisschool speelt. Naast Rayvon zijn er drie juryleden die elk hun eigen kritische Sims-licht op de wedstrijd zullen laten schijnen. De eerste is BuzzFeed Multiplayer YouTube-personality Kelsey Impicciche, beroemd om haar eigen #100babychallenge serie die ze met De Sims heeft gemaakt. Als tweede hebben we singersongwriter Tayla Parx, die wat acteerwerk voor de game heeft gedaan en haar nummer ‘Me vs. Us’ in het Simlish (gametaal) voor hetDe Sims 4 Word BeroemdExpansion Pack heeft ingezongen. En als laatste hebben we Maxis™ game-ontwikkelaar, Dave Miotke.

Bekijk hier de trailer voor The Sims Spark’d:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.