Op 28 augustus zouden spelers aan de slag kunnen met de geremasterde Mafia: Definitive Edition, maar het lijkt erop dat het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat ontwikkelaar Hangar 13 deze releasedatum niet meer gaan halen. Samen met uitgever 2K Games hebben zij aangekondigd dat de releasedatum opgeschoven moet worden en nu op 25 september uit zal komen.

In onderstaand bericht, dat afkomstig is van Twitter, geven de ontwikkelaar en uitgever aan dat de aanhoudende pandemie ervoor zorgt dat het steeds moeilijker wordt om de laatste puntjes op de i te krijgen en alles af te ronden, voor de release. Om de beloofde kwaliteit en ervaring te kunnen waarborgen, hebben Hangar 13 en 2K Games besloten de releasedatum een maandje op te schuiven.

Vanaf het begin is dit al een passieproject geweest voor de ontwikkelaar en velen hebben ook aan de originele Mafia-game gewerkt. Er wordt spelers gevraagd om nog even geduld te hebben en begrip te tonen, zodat de ontwikkelaar van Mafia: Definitive Edition het beste kan maken voor alle fans, wereldwijd.

De ontwikkelaar geeft aan te snappen dat iedereen ontzettend benieuwd is naar de game en heeft daarom besloten op 22 juli iedereen alvast een uitgebreide kijk te geven op nieuwe gameplaybeelden van Mafia: Definitive Edition. Daarnaast is er ook op de Mafia-Twitter een 15 seconden durende teaser geplaatst, als opwarmertje.

Mafia: Definitive Edition speelt zich af in 1930, het jaar waarin de stad Lost Heaven flink geraakt is door de Grote Depressie. De komst van het Verbod in Amerika heeft voor nieuwe kansen gezorgd voor gangsters in de stad. De misdaadfamilies Salieri en Morello strijden met elkaar om de macht over Lost Heaven, terwijl een handje eerlijke politieagenten de orde proberen te handhaven.

Het is een geremasterede versie van de originele Mafia-game die van origine uitgekomen is in 2002. Uiteindelijk zijn er nog 2 vervolgen op gekomen (Mafia II en Mafia III), die ook zijn geremastered. Er is ook een bundel beschikbaar, waar deze geremasterde games gebundeld zijn.

Op 25 september zal Mafia: Definitive Edition uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.